Reggeli fontossága

Reggeli fontossága

A mai rohanó világban az emberek nagyon fontos dolgokról feledkeznek meg. Első sorban a saját egészségükről és ezen belül is a reggeli fontosságáról. Az emberek többsége reggeli nélkül elmegy a munkába, vagy iskolába és nem is figyelnek arra, hogy maguknak ezzel milyen nagy kárt okoznak.
Nekem volt olyan időszakom amikor egyáltalán nem reggeliztem, és inkább azt az időt alvással töltöttem, mert hát reggel az a +20 perc alvás aranyt tud érni számomra. Viszont, ahogy beértem a suliba mindig az volt az első dolgom hogy az uzsonnámnak legalább a felét elfogyasszam.
Aztán, ahogy teltek múltak az évek felnőttem. Beláttam, hogy igen is nagyon fontos az, hogy reggel indulás előtt együnk valamit. Nagy nehezen rászedtem magamat. Mondjuk ebben az is közre játszik, hogy egyetemen nem kell minden nap reggel nyolcra bejárni, így terülj terülj asztalkámat tudtam magamnak készíteni reggelire.
Én most itt nem egy sablont akarok írni, és coppy paste-val megoldani a reggeli kérdését. Hanem, saját tapasztalatomat szeretném Veletek megosztani.
Visszatérve, ahogy elkezdtem rendszeresen reggelizni akkor is ha korán kellett kelnem, az első észrevételem az volt, hogy sokkal energikusabb, boldogabb voltam. Aztán az evésről ne is beszéljünk, hogy este fele annyira se voltam éhes mint azelőtt amikor még nem reggeliztem.
Szerintem a reggeli van annyira fontos mint egy autóban az üzemanyag.:)

Az én kedvenc reggelim a gabonapelyhek, szendvicsek és joghurtok. Viszont a mostani nagy favorite az a zabkása. Az utóbbi időben nagyon megszerettem. Nem csak azért mert telíti az embert, hanem nagyon sok fajtája van, és úgy variálja az ember ahogy csak szeretné.


Az én kedvenc receptem az almás fahéjas zabkása.

Hozzávalók:- 3-4 evőkanál zabkása
-fél bögre tej ( ha nem akarsz sűrű zabkását enni akkor tegyél egy egész bögrével)
– 1db.alma
-1 teáskanál kakaó vagy fahéj
– 1-2 teáskanál cukor
A zabkását hideg tejbe teszed és hagyod pár percig (2-3 percig) pihenni, aztán oda teszed forralni. Kavargatod, közben az almának a felét kicsi cikkekre vágod. Amikor már látod hogy fől a tej, tedd hozzá a felcikkezett almát és a cukrot. Végül pedig amikor már megpuhult a zabkása, és besűrűsödött akkor tálalod, rávágod a maradék almát és rászórod a fahéjat vagy kakaót. 

Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el holnap reggelivel kezdeni a napot ! Sose késő elkezdeni egészségesebben élni !:)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: