Debrecenben járt a nagykövet, akit Donald Trump küldött Magyarországra

Debrecenbe látogatott az új amerikai nagykövet. David B. Cornstein az amerikai National Instruments helyi leányvállalatánál gyárlátogatáson vett részt, a nap folyamán pedig a polgármester kalauzolta a cívisvárosban. Papp László elmondta: a nagykövet nagyon fontos támogatója lehet Debrecennek az amerikai-magyar kapcsolatok tekintetében.

 

Nem mindennapi vendég érkezett a National Instruments debreceni gyárába. Az Egyesült Államok új magyarországi nagykövete hétfőn adta át megbízólevelét Áder János köztársasági elnöknek a fővárosban, ma pedig a cívisvárosba látogatott.

Fotó: MCDB

A hazánkban működő, amerikai hátterű nagyvállalatok közül elsőként az NI-t kereste fel. Itt a gyártási folyamat különböző lépéseit ismertették meg vele.

Fotó: Miskolczi János

A gyárlátogatás után a belvárosban már a polgármesterrel sétált az új nagykövet. Papp Lászlóval a város jövőjéről, fejlesztési lehetőségeiről is tárgyaltak. A nagykövet elmondta: az elmúlt években az amerikai-magyar kapcsolat nem olyan volt, amilyennek szerinte lennie kellene, de ahogy mondta: ez abban a pillanatban megváltozott, ahogyan az esküjét letette.

– Úgy hiszem, egy teljesen új kapcsolat kezdődött, ami az együttműködésen alapul majd. Nem az Egyesült Államokért kérjük ezt, hanem Magyarországért – fogalmazott David B. Cornstein

A polgármester elmondta: abban állapodtak meg, hogy szorosabbra fűzik az együttműködést a gazdaság területén is.

A polgármester kiemelte, hogy az NI minden évben fejleszt, 2016-ban pedig a Flowserve is megkezdte működését a cívisvárosban.


Fotó: MCDB

Debrecenben járt az új amerikai nagykövet

Galéria megnyitása (32 kép)

– Szeretnénk, hogyha a nagykövetséggel egy kicsit intenzívebb kapcsolatot tudnánk kialakítani annak érdekében, hogy minél több információt el tudjunk juttatni az amerikai üzletemberekhez, befektetőkhöz azért, hogy az elmúlt évek sikereit folytatni tudjuk a következő években is – nyilatkozta Papp László.

A polgármester hangsúlyozta: Debrecennek egy nagyon fontos támogatója lehet az amerikai-magyar kapcsolatok tekintetében a nagykövet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: