Péntektől visszaáll a villamosközlekedés

Péntektől visszaáll a villamosközlekedés

2018.07.12 11:05
Mossák a sínpályát a felújított pályaszakaszon a Piac utcában

Mossák a sínpályát a felújított pályaszakaszon a Piac utcában – © Fotó: Kovács Zsolt

Debrecen – Az összehangolt, precíz munkának és a kedvező időjárásnak köszönhetően a tervezetthez képest három nappal korábban, július 12-én minden helyszínen elkészültek a felújítási munkák a két villamos közös, valamint az 1-es villamos vonal önálló szakaszán.

Július 13-án, pénteken üzemkezdettől újra elindul a menetrend szerinti villamosközlekedés Debrecenben – tájékoztatott a DKV Zrt.

A DKV június 22-én kezdte el az 1-es és 2-es villamos közös szakaszán a munkákat. A társaság a Széchenyi utca és Kossuth utca, valamint a Szent Anna és Miklós utca kereszteződésében és a Péterfia utcai, Simonyi úti, és Nagyerdei körúti pályaszakaszokon, összesen tizenegy helyszínen végzett pályarekonstrukciót. A Széchenyi utca és Kossuth utca, valamint a Szent Anna és Miklós utca kereszteződésében teljesen új pályaszerkezet épült, ami már jobban bírja a keresztirányú közúti forgalmi terheléseket. A többi helyen síncsere és pályaszerkezet megerősítési munkálatok zajlottak. Az összesen 369 vágány-folyóméter hosszúságban elvégzett felújítás összköltsége 132 millió forint, melyet a DKV Zrt. teljes egészében saját forrásból finanszírozott.

A nagyszabású pályafelújításnak és karbantartásnak köszönhetően várhatóan a teljes vonalon gyorsulhat a villamosközlekedés, amely a későbbiekben esetleges menetidő-korrekciót eredményezhet a menetrendben.

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: