Sok fiatal kézis kopogtat a Loki nagycsapatának ajtaján

Debrecen – Hamarosan indul az új szezon a női kézilabda NB I-ben. A Lokinál ennyi fiatal régen jött össze.


A DVSC-TVP csapatánál a nagy „játékosvadászat” közepette ezúttal is odafigyelnek a saját utánpótlásukra, hiszen a jövő építése nélkülük nem képzelhető el. Július 9-én 23 játékossal kezdte meg a felkészülést a DVSC csapata a 2018/19-es szezonra. A Loki 23 fős keretéből 12 játékos saját nevelésű, s tizenegyen még nincsenek húszesztendősek.

Lehetőség a kiugrásra: sok fiatal kézis kopogtat a Loki nagycsapatának ajtaján

Bordás Rékára nagy feladatok várnak

Közülük természetesen az élre kívánkozik Tóvizi Petra, akivel a mai kézilabdában szinte példa nélküli, ötéves szerződést között a DVSC. Az Ady Gimnázium diákja nem csak a jövő reménysége, hanem gond nélkül lehet rá számítani a jelenben is. Ő már 17 évesen bemutatkozhatott az élvonalban és az idei szezonban is jól teljesített, rá komoly feladatok várnak a jelenleg is zajló debreceni junior világbajnokságon.

Az ő váltótársa lesz a szintén saját nevelésű Bordás Réka, aki nagyon jó szezont futott Nyíradonyban, hiszen 26 meccsen 116-szor volt eredményes, ezzel második lett a csapat házi góllövő listáján, s ő szerezte a legtöbb akciógólt. Jó teljesítményével felhívta magára a figyelmet és visszakerült a DVSC-hez, a szezonban fontos feladatok várnak rá.

Borgyos Panna helytállt a BL-győztesek ellen is (Fotó: Gurbán György)

Borgyos Pannára például a Loki felnőtt csapatáért szorító drukkerek a Főnix Csarnokban figyelhettek fel nemrégiben. A 17 éves tehetség ugyanis a BL-győztes győriek ellen szállt be a mérkőzés hajrájában, s vagány, bátor játékkal, nem utolsósorban pedig három góllal tette le a névjegyét.

Panna remeklése természetesen nem előzmények nélküli. Hiszen a 2015/2016-os szezonban, Mátészalkáról eligazolva, már debreceni színekben az NB I női ifjúsági bajnokságában 24 meccsen 100, a serdülő bajnokságban pedig 19 meccsen 84 gólt lőtt. A jelenleg futó szezonban a női Ifjúsági I. osztályban már az eddig lejátszott 13 mérkőzésen termelt 80 találatot.

De bemutatkozott a felnőttek között góllal – szintén a Győr ellen – Zelizi Fanni is. A 18 éves lány a tehetségeket már régóta folyamatosan termelő Nádudvarról szerződött Debrecenbe és már a 2015/2016-os szezonban bizonyított, hiszen az NB I ifistái között 28 meccsen 137 alkalommal volt eredményes, idén pedig 15 meccsen 66 gól a mérlege eddig ugyanitt.

A szélső Szabó Panna előtt szintén szép jövő állhat, idén már ő is pályára léphetett a nagycsapatban három alkalommal. A huszadik éves szélső számadatai elképesztőek: a 2014/2015-ös bajnoki évben többek között szerepelt Loki-színekben az NB I női ifjúsági bajnokságában (22 meccs, 150 gól), az NB I/B női junior bajnokságában (21 meccs, 154 gól).

Jött a fővárosból is egy fiatal ígéret: a Fradi nevelésű Czuczu Frida komoly, súlyos sérülés után tért vissza. A balátlövő az elmúlt szezonban a másodosztályú Pénzügyőr csapatában játszott. Frida az NB I-ben is szerephez juthat, de kettős játékengedéllyel a másodosztályú Hajdúnánás csapatában pallérozódhat.

Szabó Dorci is bemutatkozott már az NB I-ben (Fotó: Gurbán György)

Kapusból is van ám figyelemre méltó Loki-tehetség, hiszen Szabó Dóra tagja a felnőtt keretnek, sőt már be is mutatkozhatott az első osztályban. Ő tagja annak a magyar leány kézilabda-válogatottnak, amelyik magabiztos teljesítménnyel, hét góllal győzött a győri EYOF, azaz az Európai Ifjúsági Olimpia döntőjében a románok ellen.

Szabó Dorci esete is bizonyítja, hogy

tulajdonképpen minden posztra van a Lokinak egy-egy ugrásra kész ifjú reménysége.

Mert a már említetteken kívül ott van még Poczetnyik Luca irányító-átlövő, Vámosi Panna átlövő, Petrus Mirtill balszélső, Torma Eszter jobbszélső és Kelemen Gréta beállós. S ha még ehhez hozzávesszük, hogy a profi szerződésű kerettagok közül Szabó Panna júniusban ünnepelte a huszadik születésnapját és a Vasastól igazolt Arany Rebeka is húsz éven aluli, látható, milyen fiatal csapat vág majd neki az új szezonnak.

Nem szabad elfeledkezni két olyan fiatalról sem, akik a hamarosan induló szezont kölcsönjátékosként fogják eltölteni. A Nemzeti Kézilabda Akadémiától nyáron visszatért és a junior vébéről éppen csak lemaradt Román Dorinának már 12 felnőtt bajnoki Loki-meccs van a háta mögött és ezeken 9 gólt is szerzett – a másodosztályú Orosházánál gyűjt még felnőtt tapasztalatokat.

Zelizi Fanni (balról) és Pénzes Laura (középen) is a Loki-család tagja (Fotó: Gurbán György)

Az sem volt a véletlen műve, hogy amikor a sérülések miatt elkezdett szorítani a cipő év közben a Lokinál, nyomban visszahívták a Békéscsabára kölcsönadott Pénzes Laurát. A 19 esztendős, a junior vébén csapattag játékos már tavaly is kapott szerepet a DVSC-TVP felnőtt csapatában, ezt többek között azzal érdemelte ki, hogy a 2016/2017-es bajnoki esztendőben a női NB I-es juniorok között 24 meccsen 208 alkalommal talált az ellenfelek hálójába. Ő az NB I-ből kiesett Kecskemét csapatában fejlődhet tovább.

Visszavárjuk őket…

 

Forrás :dehir.hu

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: