Indul a Campus Fesztivál!

Debrecen – Felpezsdül a város: július 18-án indul a négynapos Campus Fesztivál, ami minden eddiginél színesebbnek ígérkezik.

Tizennyolc helyszínen várják az érdeklődőket kulturális programokkal, sztárfellépőkkel és hazai kedvencekkel egyaránt. Idén újdonsággal is előrukkoltak a szervezők, így nem lehet panasz a kényelemre sem.

Koncertek hajnalig

Már tavasszal napvilágra került a hír, hogy a 2018-as Campus Fesztivál egyik sztárvendége Akon, aki együtt dolgozott többek között Whitney Houstonnal és Michael Jacksonnal is. Bár az énekes koncertjére szombat estig várni kell, olyan külföldi előadók fellépései várnak a négy nap során a fesztiválozókra, mint Scooter, R3hab, a Sigma és az Ignite.

Hazai előadókból sem lesz hiány, idén minden eddiginél több magyar énekes és zenekar érkezik a Campusra. Szerdán Péterfy Bori & Love Band, a 30Y, Lovasi András, Ganxsta Zolee és a Kartel, csütörtökön pedig a Honeybeast, Szabó Balázs Bandája, a Kowalsky meg a Vega, a Halott Pénz és Majka & Curtis lépnek színpadra. Pénteken a Tankcsapda, a Punnany Massif és az Anna and the Barbies, míg szombaton a Margaret Island, a Vad Fruttik és Ákos szórakoztatják majd a nagyközönséget.

Táplálék a léleknek

Az idei Campus Fesztivál sem csak a koncertekről szól majd: természetesen az is talál magának való eseményt, aki az elődadásokat, a stand up comedyt, vagy éppen a kulturális programokat keresi.

A Civil Pódiumon komolyzenei koncertek szem- és fültanúi lehetnek az érdeklődők, az Axe Stageben kihívások várnak a fesztiválozókra – ahol a fiatalok kedvenc youtubereikkel is találkozhatnak -, míg a Csokonai Színház többek között operettválogatással és táncperformansszal hívogat majd. A Kulter.hu színpadánál versmegzenésítéssel, slam poetryvel, Campus Mozival és a Punnany Massif zenekarral való beszélgetéssel készülnek. Idén is nagy szerepet kap a fesztivál során a Debreceni Egyetem: érkeznek a Dumaszínház humoristái és olyan ismert szakemberek és sztárok tartanak előadást, mint Zacher Gábor, Csernus Imre és a Mi kis falunk színészei.

Központban a kényelem

Kiemelt figyelmet fordítottak ebben az évben a fesztiválozók kényelmére is, ezért bevezettek pár újítást is. A legfontosabb változás, hogy a főbejáratot és a jegypénztárakat is máshol kell keresni idén: ezeket ugyanis áthelyezték az Ady Endre sugárúthoz, a Ködszínház felőli oldalra. A fesztivál holnapján közölték: így sokkal kényelmesebb lesz a közönség számára, hiszen szélesebb bejárattal és nagyobb szabad térrel várják őket.

Szintén újdonság, hogy ebben az évben már a gyerekeket sem kell otthon hagyni: családi játszóligetet alakítanak ki a kicsik számára. A fesztiválozók kényelmét szolgálja továbbá a már jól bevált éjszakai járat, ami három útvonalon szállítja hazáig a hajnalig tartó bulik után a debrecenieket.

Gönczy Anna

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: