Női kézilabda junior-vb – Kocsis Máté: sikerült emlékezetes világbajnokságot rendeznünk

Női kézilabda junior-vb – Kocsis Máté: sikerült emlékezetes világbajnokságot rendeznünk

 

Budapest, 2018. július 17., kedd (MTI) – Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke szerint a szervezés szempontjából is emlékezetes volt a szombaton véget ért debreceni női junior világbajnokság, amelyet a magyar válogatott megnyert.

“Szerettünk volna a szervezés szempontjából is emlékezetes világbajnokságot rendezni, talán mondhatjuk, ez is sikerült. A szervezőbizottság számára a mérce nem az utánpótlás-versenyek színvonalának való megfelelés volt, inkább a felnőtt világversenyekhez szerettünk volna közelíteni” – értékelt Kocsis az MKSZ honlapján, kedden.
Az elnök hozzátette, a résztvevő csapatok, valamint a nemzetközi szövetség részéről több olyan vélemény is eljutott az MKSZ-hez, hogy minden idők legkiválóbb junior világbajnoksága volt a debreceni.
Golovin Vlagyimir szövetségi edző csapata hibátlan teljesítménnyel, mind a nyolc mérkőzését megnyerve lett világbajnok. Kocsis Máté emlékeztetett rá, hogy néhány nappal korábban a magyar leány serdülőválogatott megnyerte a nyílt Európa-bajnokságot.
“Büszkék vagyunk mindkét együttesre. Mindig is hittünk abban, hogy az a jó út a magyar utánpótlásban, amelyért évek óta dolgozik a szövetség és a szakma” – szögezte le.
Kifejtette, a társasági adókedvezmény sporttámogatási rendszerének (TAO) köszönhetően a lehetőségek kinyíltak, és immár a serdülőktől a juniorokig a női szakágban mind a mennyiség, mind a minőség szempontjából megfelelőnek tűnő játékosanyaggal rendelkeznek a válogatottak.
“Fontos azonban a folyamatos fejlődés és fejlesztés, ezért a legjobb utánpótláskorúak – a világbajnokságtól függetlenül, a nők és a férfiak egyaránt – külön elitprogramba kerülnek, hogy a mennyiségből elitminőség váljon a felnőttek között is” – árulta el az MKSZ elnöke.

srd \ slr \ sag

MTI 2018. július 17., kedd 14:49

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: