Halott testvérére fogta a gyorshajtást egy arcátlan sofőr

Egy pofátlan angol „sofőr”, akinek még jogosítványa sem volt, halott testvérének adatait adta meg a rendőröknek, amikor a gyorshajtással elkapták.
Silburn Campbell az édesanyja Mercedesével hajtott, amikor túllépte a sebességhatárt, és ötven helyett hatvannal ment még 2014. júliusában egy Essex-i úton. A bírságot levélben küldték ki az autó tulajdonosának, akit megkértek, hogy azonosítsa az illetőt, lévén, egyértelműen nem egy nőről volt szó, miközben a tulajdonos egy idős asszony.

Campbell-nek ezután az a nagyszerű ötlete támadt, hogy a 2001-ben elhunyt testvérének, Kenneth Campbell-nek adja ki magát, így aztán elkerülheti a büntetést, és arra sem derül majd fény, hogy nincs jogosítványa.

Elsőre be is jött a terve, a hatóságoknak nem tűnt fel az átverés, így a halott testvéreként idézték be, nem a saját nevén. Mivel az 54 éves férfi alaposan felkészült a tárgyalásra, és gondosan kitervelt mindent, előkereste halott testvérének biztosítási számát is, amit át is adott az ügyésznek.
Miután a megadott adatokat alaposabban is megvizsgálták, elég hamar kiderült, hogy a férfi szemérmetlenül hazudott, ráadásul nem is csak a személyazonosságáról, hanem a jogosítványáról is. A testvére emléke iránt csekély tiszteletet mutató férfi így jóval nagyobb pácban találta magát, mintha bevallotta volna, hogy nincs meg a vezetési engedélye.
A szeptember 25-én tartott tárgyaláson így végül a pénzbírság mellett három hónapos börtönbüntetést is kiszabott rá az essexi bíróság.

 

(bors)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: