Már az ügyészségen van a Dózsa György úti balesetet okozó M. Richárd ügye

Csaknem másfél éve történt az elmúlt évek egyik legborzalmasabb balesete a budapesti Dózsa György úton, M. Richárd legalább 135-140 km/órás sebességgel csapódott Mercedesével egy balra kanyarodó Citroenbe. A kanyarodni akaró autó a hatalmas becsapódástól többször is megpördült, majd berepült a buszmegállóba. M. Richárd a baleset előtt kábítószert fogyasztott, de ez a vezetési képességére nem volt hatással a szakértők szerint.

Az ügyészség többször kezdeményezte M. Richárd előzetes letartóztatását, de hiába. Először nyomkövető nélküli, majd nyomkövetővel való házi őrizetet rendeltek a férfival szemben. Ezt megszegte, amikor beült egy plázába a barátaival egy kötelező orvosi vizsgálat után. Ezután az ügyészség ismét megpróbálta lecsukatni, de a másodfokú bíróság ezt elutasította. M. Richárd védője 5 millió forint óvadék ellenében kérte a gyanúsított bűnügyi felügyeletének megszüntetését.

A Budai Központi Kerületi Bíróság végül 7,5 millió forint óvadékot állapított meg és ennek fejében enyhébb bűnügyi felügyeletet rendelt el a halálos közúti baleset gondatlan okozása és más bűncselekmény miatt indult ügyben. A döntés alapján M. Richárd Budapest és Pest megye közigazgatási területét csak külön engedéllyel hagyhatja el, és továbbra is nyomkövetőt kell viselnie.

Pénteken megtudtuk, hogy a rendőrség hosszú és alapos vizsgálat után lezárta a nyomozást, és továbbította az ügyet az ügyészségre. Ezt megerősítette a BRFK kommunikációs osztálya is:

“A Budapesti Rendőr-főkapitányság az Ön által említett ügyben a vizsgálati szakaszt befejezte, a keletkezett iratokat a mai napon megküldte az ügyészségnek.”

Az ügyészség valószínűleg a jövő héten meg is kezdi a rendőrségtől kapott iratok tanulmányozását. Innen pedig már csak egy lépés a vádemelés.

“Nagyon nehéz erre válaszolni. A szívem szerint elmennék, de látni sem akarom ezt az embert, és nem is akarok semmiféle kapcsolatba lépni vele. Az a baj, hogy mindenféle hazugságokat fog kitalálni, hogy mentse a bőrét. Nem akarom átélni, ahogy vádaskodik majd a másik sofőr ellen.”

– magyarázta az édesapa.

Bármihez is kezd vagy bármit is csinál az ember, egyszerűen nem tud olyat tenni, hogy ne az elvesztett gyermekén járjanak a gondolatai. Egyszerűen nem megy. Azt szeretném, hogy M. Richárd örökre börtönben legyen és soha ne kapja vissza a jogosítványát. Ez az ember úgysem fogja kibírni azt, hogy ne üljön többé volán mögé. Úgy gondolom, tíz év minimum jár neki, de úgy, hogy azt valóban leüli.

Forrás: 24.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: