Májusi időben mehetünk a temetőbe

Megkímél bennünket az időjárás az év legszomorúbb napjai során. Az előrejelzések szerint nemhogy csapadékra nem kell számítanunk, de még a nap is süt majd.

Nemsokára 2018 novemberének első napjai­hoz érkezünk, amelyek a legtöbb ember esetében gyásszal és temetőlátogatással telnek majd. A legnagyobb döbbenetünkre azonban elég lesz egy tavaszi kiskabát is az időjósok szerint. Az időseknek és a betegeknek viszont vigyázniuk kell, a szeles idő rosszullétet okozhat.

– Ma hidegfront vonul át fölöttünk, ezért pár fokot csökken a hőmér­séklet. Jó hír vi­szont, hogy a szerda már ki­fejezetten na­pos lesz, de csütörtökön és pénteken is bőven lesznek napos órák. Örülhetünk: komoly csapadékkal hétvégén sem kell majd számolni – tájékoztatta a Borsot dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója, aki szerint kellemes, 20 fok körüli hőmérséklet várható a hosszú hétvége alatt.
Noha a nap süt majd, a széllel komolyan meggyűlhet a baja annak, aki érzékeny rá.

– Mára hidegfront érkezett, csütörtökön pedig kettős front várható. Emiatt élénk szélre kell felkészülnünk, amely elsősorban az idősek számára okozhat problémát – mondta el a szakértő.

– Az idősek ilyenkor előveszik az autójukat, rájuk pedig a szélhatás is fokozott baleseti kockázatot jelent. Fontos, hogy aki komoly egészségi gondokkal küzd, ne üljön a volán mögé.

 

Forrás: bors

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: