Símaszkos gyerekkínzók – Magyar milliárdos családját rabolták ki

A legdurvább amerikai akciófilmeket idéző jelenetek játszódtak le egy tatai luxuslakóparkban, tavaly márciusban. Egy öttagú betörőbanda magát rendőrnek kiadva az éj leple alatt hatolt be az egyik ingatlanba, majd a négytagú családot megkötözte, s kirabolta. Egy tettest fogtak el, aki a bíróságon mindent tagadott.

Kinézték maguknak a gazdag vállalkozót

A símaszkos rablók a térség egyik rendkívül jól menő mezőgazdasági vállalkozásának fejét szemelték ki: a családfő édesapja néhány éve még az ország száz leggazdagabb emberének listáján is szerepelt. Az idős milliárdos üzletember sosem rejtegette a vagyonát, lapunknak korábban arról nyilatkozott, a luxuskocsija mellett van egy tizenöt méter hosszú hajója is, amivel előszeretettel fedezi fel a görög szigeteket.

A másik hobbija pedig a vadászat, több aranyérmes szarvasbikát kilőtt már. Tíz évvel ezelőtt arról beszélt, visszavonulva is tudna az akkori életszínvonalán élni, de halálra unná magát. A profin megtervezett és végrehajtott bűncselekmény egy sorompóval ellátott, elkerített tatai luxuslakópark területén történt. A gigantikus ház ezen belül is egy óriási, fákkal elkerített, beláthatatlan birtokon áll.

Szurkálták a gyereket, verték a szülőket

A sötét védőruhát viselő rablók a garázsból nyíló szerszámtá­rolón keresztül, az ablakkeretet befeszítve jutottak be. A hálószobába érve „rendőrség” felkiáltással a földre kényszerítették a négytagú családot, akiket az akkor 11 éves lánnyal és 8 éves fiúval együtt gyorskötözővel még mozgásképtelenné is tettek.

A széfkódot követelve a szülőket többször megütötték, az egyik gyermeknek pedig késsel szurkálták meg a kezét, mondván, levágják az ujjait és megölik, ha nem adják át az értékeket. Az elkövetők végül a családot az alagsori biliárdszobába zárták, aminek még a kilincsét is leszerelték belülről. Összesen közel nyolcmillió forint értékben zsákmányoltak készpénzt és ékszereket. Végül a családfő talált egy dugóhúzót, amivel kiszabadította magát és a családját a fogságból.

H. Tamás az egyetlen, akiből vádlott lett

Az öttagú bandának csupán az egyik tagját tudták elkapni a zsaruk, fél évvel a történtek után. A társait azóta sem azonosították. H. Tamást tegnap vezették elő a börtönből a Tatabányai Törvényszékre, ahol előkészítő ülést tartottak az ügyben. A 46 esztendős, különösen visszaeső férfi tagadja az ellene felhozott vádakat, vallomást nem kívánt tenni.

 

forrás: borsonline.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: