Soros Györgyöt két év börtönre ítélték!

Évek óta menekül a büntetése letöltése elől Soros György, akinek bűnösségét négy bíróság is kimondta és 2 év azonnal végrehajtható börtönbüntetésre ítélték tőzsdei csalássorozat miatt.
A fellebbezés összes lehetőségét kimerítette, az ítélet jogerős – tudta meg a Ripost.

A lap információi szerint évek óta bujkál egy végrehajtható börtönbüntetés elől Soros György, akit bűnszervezetben elkövetett pénzügyi csalás miatt jogerősen és végrehajthatóan másodfokon is elítélt a párizsi fellebbviteli bíróság. Aztán még két bírói fórum is helybenhagyta az ítéletet!

Soros György még 1989-ben manipulált és csalt a francia Btk.-ba ütköző módon a Société Générale nevű francia pénzügyi óriáscég részvényeivel. Ezért ítélte négy(!) bíróság is egybehangzóan végrehajtható börtönbüntetésre.

A lap információi szerint Soros kapcsolatai révén elérte, hogy a pénzügyi manipulációkról és csalásokról 6 (!) hosszú évig ne adjanak ki adatokat a svájci bankok. Ügyvédek tucatjai húzták-halogatták az eljárást.

Az első tárgyalásra így csak 13 (!) év múltán, 2002. november 7-én kerülhetett sor, Soros ekkor odakerült a vádlottak padjára. Bűntársa volt a hírhedt libanoni maffiózó, Samir Traboulsi, akit már korábban is börtönbüntetésre ítéltek tőzsdei csalások miatt. Amikor kijött a börtönből, Soros oldalán ott folytatta, ahol abbahagyta.

Ebben az ügyben több mint 30 millió részvény cserélt bűnös spekulációk révén gazdát, Soros mintegy 2,07 milliárd eurót mozgatott meg, és a végén minimum 2 millió 400 ezer eurót zsebelt be, minden lehető jogszabályt csalárd módon megszegve – ismertette a lap.

 

forrás: borsonline.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: