Ügyészség nyomoz a bokszolóknál

Asztalcsapkodással, ordibálással tarkított, ötórás elnökségi ülést tartott október 29-én, hétfőn a Magyar Ökölvívó Szakszövetség. Az esemény első felvonását múlt szerdán ejtették meg, ám a maratoni tanácskozás akkor érdemi eredmény nélkül zárult, most kerítettek alkalmat a folytatásra a Magyar Sport Házában, ahol a zárt ülést három őrrel is biztosították.

Mint ismert, október elején hattagú vizsgálóbizottságot állított fel a MÖSZ, a kifizetéseket leállították, Erdei Zsolt elnök aláírási jogát megvonták, mivel a szervezet néhány hónap alatt mintegy 348 millió forintos hiányt halmozott fel.

Ez legfőképp a Duna Arénában rendezett ifjúsági világbajnokság elszálló költségeivel magyarázható, ám a tegnapi elnökségiről kiszivárgó hírek szerint felmerült olyan gyanú, hogy túlszám­lázások, indokolatlan kifizeté­sek történtek (például mintegy 180 milliót kalkuláltak a szállásköltségekre, amiből végül 480 millió lett…), de hogy valóban így történt-e, azt majd az ügyészségi vizsgálat fogja el­dönteni.

– A többórás megbeszélésnek voltak elég feszült pillanatai is, mindenesetre a MÖSZ-nek, mint kiemelten közhasznú szervezetnek, kötelessége az ügyészséghez fordulnia – ma­gyarázta az egyik bennfentes. Hozzátette, senkit nem akarnak gyanúsítani, de tisztán kell látni a sportág jövője érdekében.

– Nem is tudom, mi lesz az ökölvívással, ha az állam nem nyújt segítséget. Bár úgy tud­ni, az EMMI-nek jelenleg nincs erre erőforrása – tette hozzá.

– Nem nyilatkozom, hamarosan kiadunk egy közleményt – ezt már Erdei Zsolt elnök mondta a Borsnak, miközben elviharzott az elnökségi ülést követően. A közlemény azonban lapzártánkig nem jelent meg.

 

forrás: borsonline.hu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: