Hárman esélyesek a Real kispadjára

Kíváncsian figyeli a futballvilág, mi folyik edzőtéren a legutóbbi három BL-t megnyerő, de a jelenlegi idényben borzasztóan szenvedő Real Madrid háza táján. Ami biztos, hogy a királyi klub mindössze 14 meccs után elköszönt Julen Lopeteguitól, és két hétre, azaz négy meccs erejéig a tartalékcsapat, a Castilla edzőjét, a korábbi 11-szeres argentin válogatott Santiago Solarit nevezte ki az első csapat élére.

De vajon ki lesz a hosszú távú megoldás a sztáralakulat élén?

Úgy tűnik, az olasz Antonio Conte kinevezése egyelőre lekerült a napirendről. A felek nem tudtak megállapodni a szerződés feltételeiben, de a jól értesültek szerint igazából a játékosok nem kérnek belőle. Az sem szól Conte mellett, hogy jövő nyáron Eden Hazard Madridba szerződhet, márpedig ő sem kedvelte az edzőt a Chelsea-ben.

Jelenleg három opció körvonalazódik. Az egyik, hogy a Realban játékosként 131 bajnokin pályára lépő Solarival megtáltosodik a csapat, és őt véglegesíti Florentino Pérez elnök, aki egyébként régóta szerette volna helyzetbe hozni a szakembert.

Egy másik forgatókönyv szerint a belga válogatott szövetségi kapitánya, Roberto Martínez lehet hosszú távon a megoldás. A spanyol edző Angliában alapozta meg hírnevét, majd a belgákkal vb-bronzot nyert, és a világranglista élére repítette őket. Ôt talán egy válogatottól könnyebb elcsábítani, mint mást egy klubcsapattól.

Végül a harmadik lehetőség, hogy a Tottenham menedzsere, Mauricio Pochettino – akit már a nyáron is próbáltak meggyőzni – mégis Madridba költözik. Az argentin a hétfői, Man. City elleni vereség után azt mondta, a legrosszabb napjait éli az angol csapatnál, amelynek keretét a nyáron nem tudták megerősíteni a klub új stadionjának elhúzódó építkezése miatt. Korábban több évig az Espanyolt irányította, ismeri a spanyol focit, a Real irányítása pedig hatalmas kihívás lenne a számára is.

 

Forrás: borsonline.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: