Sallói Dániel lefoglalta Rooney mezét

Azok után, hogy Zlatan Ibrahimoviccsal és Wayne Rooney-val együtt szerepelt a forduló álomcsapatában Sallói Dániel, ezt a napokban még megfejelte azzal, hogy idénybeli 11. góljával csapata, a Sporting Kansas City 2-1-re legyőzte a Los Angeles FC-t, és megnyerte az amerikai focibajnokság nyugati főcsoportját.

– Ezért küzdöttünk egész évben, nagyon örülök. Alapból jó szezonom van, de az utóbbi időben tényleg minden összejön, próbálom fenntartani ezt a formát a rájátszásra – fogalmazott a Borsnak a 22 éves támadó, aki Ibrahimovicon kívül Andrea Pirlo és David Villa ellen is pályára lépett már az MLS-ben. – És hamarosan Wayne Rooney-t is megcsodálhatom testközelből…már mondtam a csapattársaimnak, hogy az ő mezét lefoglalnám. De a mezgyűjtéshez ag­resszívebbnek kell lennem, mert a Galaxy elleni meccs után volt olyan társam, aki sprintben vágódott oda Zlatanhoz, hogy elkérje a felsőjét – mesélte mo­solyogva Sallói. Hozzátette: nagy élmény ilyen legendák ellen játszani, hiszen ezeken a játékosokon nőtt fel. Habár nagyon tiszteli őket, nem fél odamenni hozzájuk. A svéd klasszissal egy korábban készült közös képet is dedikáltatott.

Sallói – aki 67 500 dolláros (19 millió Ft) éves bérével a liga fizetési listájának alján szerénykedik – jó formája annak is köszönhető, hogy második otthonaként tekint Kansasre, de néha azért honvágya van.

– Hiányzik Magyarország, de főleg a család és a barátok. Reméljük, továbbra is jól teljesítek, több pénzt keresek majd, és minél sűrűbben ki tudom őket repíteni magamhoz – mondta a támadó, aki a foci mellett a tanulásra is nagy hangsúlyt fektet.

– A ligának van egy szerződése a Southern New Hamshire Universityvel, amit azoknak találták ki, akik még az egyetemi tanulmányok előtt profi szerződést kaptak, így nem juthatnak ösztöndíjhoz. A családban mindenkinek van diplomája, és én is fontosnak tartom a tanulást – mondta Sallói, aki üzleti sportmenedzsment szakon tanul.

 

Forrás: borsonline.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: