Egy Facebook-bejegyzés miatt rúgták ki és lett hajléktalan

A gondnokot elküldték munkahelyéről, ami 18 évig az otthona is volt.

Az 55 éves főiskolai gondnok, Brian Barker munka és lakhatás nélkül maradt, miután szókimondó Facebook-posztban becsmérelte az intézmény vezetőségét. A férfi az angliai Hullban található Hymers Főiskola karbantartócsapatát erősítette 28 évig, ebből 18 évig pedig saját lakása is volt az épületben.

Barker elmondása szerint az incidens idejében arról röppentek fel pletykák, hogy a karbantartók részlegén leépítés várható. Nem sokkal később egy kollégája bírálni kezdte a vezetőséget, majd ugyanerre kérte a férfit is, csakhogy azt javasolta, érdemes lenne ezt nyilvánosan intézni. Ekkor született meg a Facebook-bejegyzés, miszerint a főiskola vezetőségének tagjai „szívtelen, nemtörődöm faszfejek”.

A bejegyzést a férfi 24 órán belül törölte, de ekkor már jelentették a dolgot a vezetőség felé. Rövid időn belül Barkert súlyos kötelességszegés okán kirúgták az intézményből. A férfi emiatt nemcsak a munkáját, de a lakását és az autóját is elveszítette – utóbbinak egy idő után képtelen volt állni a költségeit.

– Mindent elveszítettem. Volt munkám, lakásom, és most semmim sincs. Még azt sem engedték, hogy elbúcsúzzak, mert nem akartak a közelben látni sem, hiába töltöttem itt az elmúlt 28 évemet – panaszkodott Barker a HullLive-nak, majd folytatta – A feleségemmel albérletbe kellett mennünk, mert sajnos nem úgy állunk anyagilag, hogy vehetnénk egy saját lakást. Főleg azért, mert munka nélkül nem kapok hitelt.

A férfi azt is elárulta, hogy egy ideje egyébként sem volt megelégedve a vezetőség munkájával, ezért már tervezte a távozást, csakhogy nem éppen ebben a formában. A bejegyzésről tehát kiderült, hogy volt alapja, ám Barker hozzátette, hogy ez a szókimondó vélemény néhány pohár whisky után született meg.

– Erősnek tartom magam, és hiszek az alapvető elveimben. Ha úgy érzem, hogy valami nincs rendben, azt ki kell mondanom. Majdnem harminc év után kijelenthetem, hogy az iskola tudott volna változtatni a körülményeken. Ehelyett elküldtek – tette hozzá Barker.

A Hymers Főiskola vezetősége szerint nincs összefüggés az elbocsátás és a Facebook-poszt között, ugyanis a harsány vélemény akkor született meg, amikor még csak megbeszélések folytak az iskola működésének módosulásával kapcsolatban. A kirúgáshoz annyit fűztek hozzá, hogy Barker távozása hozzájárul a többi karbantartó lelki egyensúlyához.

 

forrás: borsonline.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: