Lopott autóval gázolták el a hároméves kisfiút – Nem tudni, túléli-e

A hároméves Leo Durrington október 30-án reggel a Manchesterhez közeli Leighben sétált édesanyjával és nyolcéves nővérével a járdán, amikor elsodorta egy autó. Az ütés ereje akkora volt, hogy a gyermeket neki repítette a járda mellett fekvő parkoló falának.

Mint kiderült a balesetet okozó fehér Ford Transit lopott volt. Vezetője éppen a rendőrök elől menekült, amikor letért az útról és elgázolta a gyermeket, akinek azóta is az életéért küzdenek orvosok.

A két rendőr azonnal felhagyott az üldözéssel és a kisfiú segítségére sietett, majd végig asszisztáltak a kórházba szállításához is. A család most minden pillanatát a kis Leo ágya mellett tölti és azért imádkozik, hogy felébredjen. A gázoló autóban két húszas éveiben járó férfi ült, akiknek sajnos sikerült meglépniük.

A rendőrség a sajtón keresztül üzent a két elkövetőnek, hogy adják fel magukat és vállalják tetteik következményeit.

– Tudják, hogy mit tettek, és hogy mit hagytak maguk után. Ez egy jó lehetőség, hogy feladják magukat, még mielőtt mi találjuk meg őket, mert biztosan rájuk bukkanunk – mondta a baleset utáni órákban Lee Westhead őrmester.

Az angol rendőrségnek elég gyorsan sikerült beváltania igéretét. Még október 30-án este elfogtak egy 16 éves tinédzsert, aki feltételezhetően a lopott Ford Transitot vezette, és a vele utazó 15 éves társát is előállították.

 

forrás: borsonline.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: