Két év börtönt kapott a focista

Tiltott fegyverviselésért két év börtönnel sújtotta a calabriai maffia elleni perben az olasz bíróság az ország válogatottjával 2006-ban világbajnokságot nyerő futballistát, Vincenzo Iaquintát.

Megúszta két év börtönbüntetéssel a Juventusszal 2013-ban olasz bajnokságot nyerő Iaquinta. A már visszavonult focista is egyike volt annak a 148 vádlottnak, akit a calabriai maffia, a Ndrangheta elleni maffiaperben citáltak bíróság elé. A világbajnok csatárt még 2015 decemberében vádolták meg illegális fegyverviseléssel, illetve azzal, hogy segítséget nyújtott az ország egyik legerősebb maffiaszervezetének, ám ez utóbbiban nem találták vétkesnek.

A vád szerint a 38 éves korábbi játékosnak az volt a bűne, hogy két fegyverét titokban átadta az édesapjának, aki maffiakapcsolatok miatt el volt tiltva a fegyverviseléstől. Giuseppe Iaquintáról, az apáról ugyanebben a perben a bíróság kimondta, hogy a Ndrangheta teljes jogú tagja, ezért 19 év börtönre ítélték.

– Nevetséges, szégyen, ami itt folyik – üvöltözött az ítélethirdetést követően a 40-szeres válogatott focista. – A családunk azt sem tudja, mit jelent a Ndrangheta név. Tönkretették az életemet csak azért, mert Calabriából származom. A négy gyerek és a feleségem velem együtt szenved, holott nem kö­vet­tem el semmit – kiabálta a futballista, mi­­közben dühösen távozott a tár­gyalóteremből. Iaquinta a májusban kezdődött perben azzal védekezett, hogy a fegyve­reket saját hasz­nálatra vásárolta, mert szeret lőtéren kikapcsolódni. Mindazonáltal az olasz törvények szerint a focista addig nem tekinthető bű­nösnek, és nem kell börtönbe vonulnia, amíg az összes fellebbezési lehetőségét ki nem merítette.

 

forrás: borsonline.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: