Ridley Scott folytathatja a Gladiátort

A Gladiátor második része csaknem azóta terítken van, mióta Ridley Scott történelmi eposza 2000-ben letarolta az Oscar-gálát, 11 jelöléséből 5-öt díjra váltva, és besöpört 460 millió dollárt világszerte. Úgy tűnik, a huszadik évforduló környékén végre kisülhet valami a dologból, hisz a Deadline információi szerint a Paramountnál rajta vannak a folytatáson, már forgatókönyvírót is sikerült kijelölni Scott mellé (Peter Craig, aki a Top Gunhoz is írt kissé megkésett második részt). A sztori állítólag Luciust követi majd, aki az eredeti filmből ismert Lucilla fia, egyben a Joaqin Phoenix által alakított főgonosz, Commodus unokaöccse.

Ez kevésbé tűnik fantáziadúsnak, mint Nick Cave pár évvel korábbi verziója, aki visszahozta volna a Crowe által alakított Maximust a halálból, hogy keresztény mártírként újra kivégezhessék. Az ausztrál származású zenész 2013-ban mesélte el, hogy maga a színész kérte fel korábban a forgatókönyv megírására:

Crowe felhívott és azt kérdezte, meg akarom-e írni a Gladiátor 2-t. Ez elég nagy falatnak tűnt olyasvalaki számára, aki addig csak egy szkriptet írt. ‘Hé, Russell, te nem haltál meg a Gladiátor végén?’ ‘Ja, arra majd valamit kitalálsz’

– hangzott köztük a vicces telefonbeszélgetés. A projektből akkor sajnos nem lett semmi, a mostani pedig jóval hagyományosabbnak vonalvezetésűnek tűnik. Persze, jó kérdés, hogy a 80 fölött járó Ridley Scott mikor tudja beilleszteni számtalan filmterve közé a Gladiátor 2-t, de az ő tempójával ez nem okozhat problémát. Csak abban bízunk, hogy ezt nem csapja úgy össze, mint a Getty-örökös elrablásáról szóló thrillerét, A világ összes pénzét.

 

forrás: 24.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: