Szétrúgták a veséjét, befejezi a kézilabdát

Vizsgálat indult, miután a Kóka 20 éves kézise, Szalkai Adrienn olyan súlyosan megsérült, hogy szinte a teljes jobb veséjét el kellett távolítani.

A női kézilabdázás nem a kisasszonyok sportja, Szalkai Adrienn súlyos sérülése is ezen állítás igazát példázza. Az ifjú játékos veséjét szétrúgták a Százhalombatta elleni, Pest megyei meccsen, ezért úgy döntött, hogy felhagy a verseny­sporttal.

– A második félidő felénél igyekeztem feltartóztatni a vendég százhalombattaiak rohamát, amikor egyik játékosuk oldalról érkezve a bordám alatt a térdével erősen megrúgott – emlékezett vissza a szörnyű pillanatra az át­lövő, akit még mindig az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetben kezelnek.

Adrienn – már a meccs elején is megütötték, egy szélen vezetett akciónál a szemébe csaptak, és az bevérzett – azonnal érezte, óriási a baj.

– Fájdalmamban ordítottam, miközben hallottam, nem mozdítanak el fekvő pozíciómból azért, mert attól tartottak, hogy súlyos belső sérülést szenvedtem. Fél óráig feküdtem mozdulatlanul a pályán, mielőtt a mentők elszállítottak. Azt sose felejtem el, hogy a battai lányok sürgették a csapattársaimat, vonszoljanak már le, hadd folytatódjon a meccs, mert nincs kedvük későn hazaérni…

Adrienn Budapesten kétórás műtéten esett át, három részre szétrobbant jobb veséje legnagyobb részét kioperálták. Még nem tudja, mikor hagyhatja el a kórházat.

– Az eset következményeként eldöntöttem, hogy tizenegy év után abbahagyom az aktív spor­tot, a jövőben csakis gyógymasszőri tanulmányaimnak, a hivatásomnak élek – tette hozzá szomorúan.

A battaiak valószínűleg nem ússzák meg következmény nélkül a keménykedést. A Pest megyei kéziszövetség ugyanis teljes körű vizsgálatot indított, hogy kiderítse, kit, kiket terhel a felelősség a súlyos sérülés miatt.

 

forrás: borsonline.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: