Veronai buszbaleset: a szülők szerint a sofőr fél a felelősségtől!

A busztragédiában elhunyt gyerekek szülei portálunknak azt mondták az első tárgyalási nap után, hogy a sofőr gyakorlatilag menekül előlük és semmilyen felelősségérzetet nem mutat. Sejtették, hogy V. János akadályozni fogja a tárgyalás gyors menetét azzal, hogy nem jelenik meg.

Mint arról tegnapi cikkünkben beszámoltunk: a veronai bíróságon szerdán kezdetét vette a 17 áldozatot követelő buszbaleset pere. Az elhunytak családtagai közül nyolcan kiutaztak, hogy szembenézzenek a sofőrrel, akit az elsőszámú felelősnek tartanak a tragédiáért.

Hiába várták, a szabályos idézés ellenére V. János nem jelent meg a bíróságon. Láthatóan saját ügyvédje meglepődött ezen, a szülők azonban kevésbé.

– Soha nem kért tőlünk elnézést, soha nem mondott annyit sem hibáztam és soha semmilyen felelősségérzetet nem mutatott. Gondoltuk, hogy akadályozni fogja a tárgyalás menetét azzal, hogy nem jelenik meg – mondta munkatársunknak a helyszínen Krizsány László, az egyik édesapa.

A szülők szerint a férfi menekül előlük, ezzel még fájdalmasabbá teszi az ügyet. Ígyis nehéz számukra a tragédia feldolgozása, ami az idő múlásával sem könnyebb. A gyermekük elvesztése mellett elszántan küzdenek azért, hogy a felelősöket megbüntessék.

Főként a sofőrt, aki rossz egészségi állapota ellenére buszba ült és a busztársaság vezetőjét, aki tudta mindezt és mégis alkalmazta. Ennek ellenére ő nincs a vádlottak között, ugyanis a busztársaságnak a szabálytalanságok ellenére nem állapították meg a közvetlen felelősségét a balesetben.

– Pont az ehhez hasonló időhúzásra számítottunk a sofőrtől. Érdekes, hogy éppen két nappal a tárgyalás előtt váltott ügyvédet, aki ugye azért kérte az elnapolást mert nem volt ideje áttanulmányozni a vaskos iratköteget. Tudjuk, hogy konzultált neves ügyvédekkel és bizonyos körökben szabályosan azzal henceg, hogy az egészségi állapota miatt nem lesz majd büntethető – tette hozzá Szendrei Endre.

V. Jánoson kívül még öt autópálya mérnököt állítottak bíróság elé, de ők sem jöttek el. Lapunk úgy tudja, hogy a helyi legnevesebb sztárügyvédeket bérelték fel azért, hogy megússzák a felelősségrevonást.

– Egyelőre csak azt látjuk, hogy senki nem akarja vállalni a felelősséget, mintha mellékes lenne 17 gyermek halála – mondta lapunknak Márton László.

Az olasz törvények értelmében nem köteles megjelenni a bíróságon a vádlott, így elképzelhető, hogy V. János továbbra sem fog elmenni egyik tárgyalási napra sem.

 

forrás: borsonline.hu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: