Nem mindegy, mit tesz a fagyasztóba!

A fagyasztó re­mek találmány, ha azonban nem tartjuk be a szabályokat, akkor többet ártunk az élelmiszernek, mint használunk. Vannak ugyanis olyan ételek, amelyeket egyáltalán nem szabadna jégre tenni.

– Tej és joghurt: a fagyasztott tejtermék kiolvadás után ugyan fogyasztható marad, de nem lesz túl gusztusos, mivel a zsíros és a vizes részek elválnak egymástól, és darabos is lehet.

– Burgonya: a zöldség akkor a legjobb, ha kemény, ezért jobb, ha csak hűvös helyen tároljuk, ugyanis a mélyhűtőben kásás és puha lesz.

– Olajban sült étel: sokan szeretik lefagyasztani a már kész ételeket, az olajban sültekkel azonban vigyázni kell. Ezek ugyanis nem bírják jól a hideget, és elvesztik frissességüket, nagyon puhák lesznek.

– Tojás: ha a héjával együtt tesszük a fagyasztóba, akkor szétrepedhet, ezért inkább törjük fel és tegyük bele egy légmentesen záródó dobozba. Így már kibírja a hideget.

– Tészta és rizs: nem romlik meg, de kiolvadás után nyálkás lesz, és ez egyáltalán nem étvágygerjesztő.

 

Forrás: borsonline.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés






%d blogger ezt szereti: