A tévében jelentette be, hogy saját maga vágta le a kezét: derékbe törhet a színész karrierje

Albuquerque — Saját magát buktatta le az amerikai karakterszínész: a fémes karimplantátumáról ismert Todd LaTourette (48) egy tévinterjúban elárulta, bár hosszú éveken keresztül azt állította, háborús veterán és a harctéren vesztette el végtagját – valójában ő csonkította meg magát. A Better Call Saul című sorozat Skellje a KOB-TV-nek elmondta, egy roppant depressziós időszakában, tizenhét esztendővel ezelőtt, egy különlegesen pszichotikus élmény hatására körfűrésszel vágta le a jobb karját.

Bevallotta, állandóan bipoláris zavartól szenved, a mentális betegség miatt sokszor nincs beszámítható állapotban. Amikor a hajmeresztő eset történt, állítása szerint éppen nem szedte a gyógyszereit, ennek köszönhetően történhetett meg az, hogy gyakorlatilag zavart tudatállapotban képes volt a saját jobb karját lemetszeni a szerszámmal.

Az eset után azonban már azt hangoztatta, háborús veterán, aki a tengerentúlon veszítette el a karját egy bevetésen. Ennek a hazugságnak köszönhetően lett egyre népszerűbb és ismertebb az Egyesült Államokban, történetének valójában soha senki nem nézett utána, és a heroikus sztorinak köszönhető, hogy a filmiparban is hamar felfigyeltek a markáns megjelenésű férfira és több sorozatban is szerepet kapott.

– Tisztában vagyok vele, hogy milyen tisztességtelen dolog volt éveken keresztül terjeszteni ezt a hazugságot, és tudom, hogy ezzel lőttek a karrieremnek – mondta az interjúban, amelyet épp azzal indokolt, hogy már nem tudta tovább magában tartani a titkát.

Megbocsátásra nem számít, de vallomásának komoly célja is van, példát akar statuálni és így segíteni másoknak, akik ugyancsak komoly mentális betegségekkel küzdenek és nem tudják megtenni a gyógyulás felé vezető úton a szükséges lépéseket.

– A te kezedben van a döntés, hogy bevedd a gyógyszereidet, hogy ne kerülj abba a helyzetbe, amiben most én vagyok – üzente az interjúban színész. – Hidd el, egyik pillanatról a másikra megtörténhet!

Sikeres karriert törhet ketté

Todd LaTourette legutóbb a Better Call Saul című sorozatban szerepelt, de reklámok mellett feltűnt még az Egyesült Államokban sikerrel futó Manhattan, valamint Longmire című sorozatokban. A mozivásznon is jutott neki hely, többek között a George Clooney főszereplésével bemutatott Kecskebűvölőkben is láthatták a nézők.

 

forrás: blikk.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: