Kilenc autót tört fel két tinédzser Budapesten egy nap leforgása alatt

Vádat emeltek két fiatal ellen, akik tavaly ősszel pár héten belül több vagyon elleni bűncselekményt is elkövettek Budapesten.

A fiúk, akik akkor még 18 és 14 évesek voltak egy XIV.kerületi parkolóban törtek fel több autót. A legtöbb esetben a zárakat rongálták meg, de előfordult olyan is, hogy az autó oldalsó ablakát törték be, majd a gépkocsiból autórádiót, hangszórót, akkumulátort, elektromos klímaberendezést vittek el, de volt olyan autó, aminek az első fényszóróit is leszerelték. Az egyik gépkocsiban eltávolították a gyújtáskapcsoló burkolatát, és megpróbálták beindítani az autót, de nem jártak sikerrel – tájékoztat a HVG.

A két fiú egy alagsori lakásba is betört ezek után, de szerencsére ott nem volt sok ingóság, így nem tudtak sokmindent eltulajdonítani. De korábban több lopást is elkövettek már a fiatalok.

A két elkövetőt a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege többrendbeli – részben üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett – lopás bűntettével, illetve kísérletével vádolja.

 

Forrás: blikk.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: