Hősként tisztelték: egy egész angliai város gyászolja az elhunyt magyar hajléktalant

Megmentette egy kislány és egy apuka életét, így a város hősként szerette Kakas Istvánt, a Bath városban élő hajléktalant, aki nemrégiben leukémiában hunyt el.

Kakas István Angliában élő hajléktalan volt, aki mindennapjait az Avon folyón átívelő Halfpenny hídnál töltötte. Először csak takarítani kezdte a hidat, aztán virágokkal is feldíszítette, majd ott árulta a Big Issue című lapot is. (A brit Fedél Nélkül.)

2014-ben pedig igazi hőstettet hajtott végre, kimentett egy, a folyóba esett apukát és nyolcéves kislányát. Először a kislány esett a folyóba, ő után ugrott be az apukája. Végül István sietett mindkettőjük segítségére, a takarításhoz használt seprűjével húzta ki őket.

A férfi életmentő tette után megkapta a Mayor’s Citizen Awardot, Bath városának lakosai pedig nagyon megszerették. Ám a múlt hónapban, 52 éves korában leukémiában elhunyt.

Halála után az egész város gyászba borult, a hidat, ahol a mindennapjait töltötte, feldíszítették lufikkal és virágokkal, valamint apró üzenetekkel. Még az is felvetődött, hogy a hidat átkeresztelik a férfi neve utá: Istvan’s Bridge-re.

 

forrás: blikk.hu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: