Akciófilmbe illő jelenet Budapesten: taxival menekült a rendőrök elől egy férfi, elkapták

Taxival menekült a rendőrök elől egy férfi Budapesten 2016 augusztusában: 3 év szabadságvesztésre ítélték.

A 25 éves férfi 2016 augusztusában egy általa vezetett taxival a VIII. kerületben közlekedett, ám sem vezetői engedéllyel, sem taxiengedéllyel nem rendelkezett.

A Diószeghy Sámuel utcában rendőrok igazoltatni akarták, ezért szolgálati gépkocsijuk hang- és fényjelzését használták. A férfi a jelzések ellenére sem állt meg, sőt, gépkocsijával menekülni kezdett. Az Üllői út felé több utcán keresztül hangosbemondón szólították fel megállásra. Menekülés közben a vádlott számos közlekedési szabályt megszegett, több autót is megrongált, s egy kanyarodás során összeütközött egy szabályosan haladó teherautóval, majd a Szabadság híd előtt – egy szabálytalan előzés során – két másik autónak is nekiütközött. Végül az I. kerületi Várkert rakparton elvesztette az uralmát a jármű felett, ezért a szalagkorlátnak ütközött.

A vádlott a bűncselekményt beismerte, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság 3 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte, illetve 10 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért fellebbezett, a vádlott és védője pedig a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést.

 

forrás: blikk.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: