Állatmentő vágta földhöz Latyakot

Hiába mentette meg a férfi a spánielt, évekkel később egyszerűen földhöz vágta, és fojtogatta az esti séta közben. Latyak már jól van.

Másodszorra menekült meg Latyak, a szerencse kutyája. Kilenc hónapos korában mentették meg először az életét. 2012 tavasza volt ekkor. Egy kutyáktól zsúfolt, tenyérnyi udvarról menekítették ki az éhező ebet. Két évvel később akkori gazdájának meg kellett válnia tőle, ekkor jött a képbe az az önkéntes állatmentő, aki a minap bántalmazta őt. Pedig a férfi sírt örömében, amikor annak idején örökbe fogadta Latyakot. Pár napja azonban a nyílt utcán először fojtogatta, majd felemelte és hozzácsapta a földhöz a gyönyörű, zsemleszínű kutyát. Többen is látták az esetet, azonnal elvették tőle az ebet, így már másodszorra nem sikerült földhöz vágnia. A helyszínre az újpesti Állatmentő Ligát riasztották, amelynek önkéntesei elvették a gazdától a kutyát.

– Latyaknak szerencsére az ijedtségen kívül semmi baja nem esett. Már ideiglenes gazdinál van. Nagyon kedves, nyugodt, jófej jószág. Semmiképp sem akarjuk visszaadni a gazdájának, a nyomozás során kérni fogjuk, hogy a férfi mondjon le a tulajdonjogáról – mondta a Borsnak Pataki Gábor, az Állatmentő Liga elnöke. Hozzátette, az állatorvosi szakvélemény egyértelműen kimondta, hogy a cselekmény alkalmas volt arra, hogy az állatban maradandó törést okozzon. A környéken élők azt beszélik, hogy a tettes rendszeresen alkohollal a kezében sétáltatta Latyakot.

 

forrás: borsonline.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: