Döbbenet: tető nélkül maradt az ostorosi iskola

Az ostorosi iskolát a nyári szünet végén kezdték el felújítani. A munkafolyamat azonban elhúzódott, így az őszi szünet végére sem készült el az új tetőszerkezet.

Egertől nem messze, csupán pár kilométerre található az az ostorosi iskola, amely tető nélkül maradt.  Az intézmény hiába volt tisztában a tető rossz állapotával, mégis csak az utolsó pillanatban kezdtek el foglalkozni vele. Azt nem tudni, miért pont a nyári szünet végén kezdték el az átépítést.

A Népszava az iskola ügyével kapcsolatban megkereste az egri tankerületet és a Klebelsberg Központot is. A lap a Klebelsberg Központtól azt az információt kapta, hogy a kivitelezést végző céggel júliusban kötöttek szerződést, 4 hónapos teljesítési határidőt határozva meg. Ez 2018. november 10-én jár le. A vállalkozó saját ütemezése szerint végzi a munkálatokat, tájékoztatása szerint azonban az alapanyagok beszerzési ideje jelentősen megnőtt, ezért csúsznak a fedési munkálatok, de ígérete szerint határidőre elkészülnek a feladattal.

A lap értesülései szerint a szokatlan helyzet miatt egyetlen egy osztályt kell három napra ideiglenesen áthelyezni. A szülők azonban cáfolták ezt az információt, mondván, a fenntartótól levelet kaptak arról, hogy november 5-9. között az ostorosi tagiskola tanulói és pedagógusai Egerben folytatják munkájukat.

 

forrás: blikk.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: