Dzsudzsák Balázs segítségével kapott állást Marco Rossi

Budapest — Dzsudzsák Balázs közbenjárásával kapta meg a szlovák élvonalbeli DAC csapatának vezetőedzői állását az olasz Marco Rossi.

Az immáron a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként dolgozó szakember legjobb barátja a héten megjelenő Marco Rossi – Olasz meló Magyarországon című könyvben mesél arról, hogyan is került a tréner Dunaszerdahelyre.

A szakember még 1996-ban, a német élvonalbeli Eintracht Frankfurt futballistájaként ismerte meg a szintén olasz Giuseppe Giambertonét. A férfi akkor étteremtulajdonos volt a városban – ma már hazánkban van vendéglője, s mint azt megírtuk, ő segített Rossinak az NB I-es Honvédhoz kerülni.

Az edző nagyon sikeres volt a kispesti együttes élén, ám – a pletykákkal ellentétben – egyetlen magyar csapattól sem volt megkeresése, amikor a 2017-ben megszerzett bajnoki cím után távozott Kispestről.

„2012 óta, amióta a Honvéd edzőjeként betettem a lábam Magyarországra, még egyetlen ajánlatot sem kaptam. Mármint Magyarországról – olvasható a szövetségi kapitány gondolatmenete. – Én körön kívüli vagyok, nem vagyok benne a brancsban, nem tartozom azok közé, akik évek óta keringőznek egyik NB I-es csapattól a másikig.”

Giuseppét azonban nem hagyta nyugodni, hogy jóbarátja állás nélkül maradt, így megadta neki egy népszerű focista számát, akit ő jól ismert az étterméből. És bár Rossi senkitől sem szeretett volna szívességet kérni, végül felhívta az illetőt.

„Hogy ki volt ez a játékos? Kiadjam a nevét? Oké, kiadom. Dzsudzsák Balázs volt. Dzsudzsák szólt az ügynökének, Vörösbaranyi Józsefnek, aki a Stars and Friends iroda munkatársa, Csontó Károllyal dolgozik együtt, a neves pozsonyi menedzserrel. És Marco egyszer csak a Dunaszerdahely edzője lett” – meséli a könyvben Giambertone.

Ennek fényében érdekes, hogy Rossi az első négy Nemzetek Ligája-találkozón mellőzte a 97-szeres válogatott szélsőt – igaz, a futballistának akkor még nem volt klubja.

Újra játszhat

Dzsudzsák egyre jobb formában játszik a klubjában, az Egyesült Arab Emírségek élvonalában szereplő al-Ittihad Kalbában. Így a magyar válogatott november 15-i, Észtország, valamint a három nappal későbbi, Finnország elleni hazai NL-mérkőzésére már meghívta őt Rossi. Az olasz tréner szerint akár csapatkapitány is lehet a szélső.

– Ha az első perctől fogva a pályán lesz, akkor ő a csapatkapitány, ha nem, akkor továbbra is Szalai Ádám viseli a karszalagot – mondta Rossi.

 

forrás: blikk.hu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: