Egész éjjel dolgoztak: gyalog mentek a hegyimentők a lezuhant magyar nőért

Éjszakába nyúlóan dolgoztak a szlovák Hegyimentő Szolgálat emberei a Magas-Tátrában megsérült magyar hegymászónő mentésén.

Az 52 éves asszony súlyos fej- és végtagsérülést szenvedett, amikor vasárnap délben több tíz métert zuhant a Litvor-csúcsról a Kacsa-völgy felé. A hegyimentők a honlapjukon közzétett beszámoló szerint helikopterrel indultak a megmentésére, a szél azonban annyira erős volt, hogy nem tudták megközelíteni a sérültet. Csörlővel a hegygerincre ereszkedtek, onnan másztak le a bajbajutotthoz. Amíg stabilizálták az állapotát, a helikopter újabb öt hegyimentőt hozott, a szállításhoz szükséges eszközökkel.

A súlyosan sérült hegymászót csak kötéltechnika segítségével tudták a baleset helyszínéről elmozdítani. Mire mindennel elkészültek, már olyan erős volt a szél, hogy a helikopter a hegygerincet sem tudta megközelíteni, így a Felkai-völgy felé indultak el. Végül sikerült elérni a turistautat, amin már könnyedén eljutottak a Sziléziai házhoz, amit autóval is meg lehet közelíteni. Ott már vártak rájuk az országos mentőszolgálat emberei, akik válságos állapotban vitték a magatehetetlen asszonyt a poprádi kórházba.

 

forrás: blikk.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: