Sírköveket lopott egy nyírségi férfi, hogy azokból újat készítve jó pénzt kaszáljon

Sírköveket lopott egy nyírségi férfi, hogy abból újat készítsen majd jó pénzért eladja.

Az alapanyagot a nyírcsászári és a nyírkátai temetőből, valamint a teremi köztemetőből vitte el az illető, aki ezekből egy sírkövet rakott össze, amit eladott.

Négy testvér a nyírderzsi temetőbe szeretett volna sírt a nagybátyjának, amit az említett férfitől vettek meg. Az egyikük a rendőröktől értesült róla, hogy a sírkövet összelopkodták. „Mi kifizettük a felét, nem tudtuk, utána mondták, hogy ez lopott” – mesélte egyikük, Varga János, aki egyébként rendes embernek ismerte a sírkövesnél dolgozó elkövetőt.

A tolvaj közel félmillió forintos kárt okozott annak a családnak, amelynek a nyírcsászári temetőben volt elhelyezve egy síremléke. Ott csak egy kupac föld és egy tábla maradt. „A kevés nyugdíjamból megint rakjam össze azt, hogy a szüleimnek sírt csináltassak… Mert azért már, ha elkezdtem, akkor ne maradjon árván ott. Ha én meghalok, akkor a gyermekeimnek legyen egy emlék” – mondta megbotránkozva az asszony.

A tettest sikerült elfogni pár nappal a bejelentés után, s ő beismerte tettét. Elmondása szerint nem volt elég alapanyaga, ezért lopott.

Azt egyelőre nem tudni, mi lesz a síremlék sorsa.

 

forrás: blikk.hu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: