Tíz év börtön után szabadulhatnak a kaposvári diák gyilkosai: ez vár rájuk idekint

Tíz év után, pontosan 18 nap múlva szabadulhatnak a rácsok mögül az egész országot megrázó kaposvári gyilkosság elkövetői.

Az osztálytársukat brutális kegyetlenséggel megölő V. Dávid és K. Mihály a börtönéveket mintarabként húzták le, így a nyomozási bíró minden bizonnyal elrendeli feltételes szabadlábra helyezésüket.

A Blikk információja szerint a két férfinak nem kell attól tartania, hogy a kilátástalanság vár rájuk a rácsok túloldalán, családjaik végig kitartottak mellettük.

2008-ban V. Dávid és K. Mihály azért ölte meg Sz. Józsefet, mert úgy érezték, egykori barátjuk és osztálytársuk nagyképű lett.

A nagyatádi kamaszt egy tóhoz csalták, ahol a fiatal hiába könyörgött az életéért, osztálytársai nem kegyelmeztek neki: összeverték, majd a vízbe fojtották.

– Lehet, hogy a családjuk megbocsátott nekik, de a város nem felejt. Nemrégiben beszélgettem több ismerősömmel is, és mind azt mondta, remélik, elköltöznek Kaposvárról. Rossz érzés lenne, ha itt járnának közöttünk, abba pedig bele sem akarok gondolni, hogy azokban az osztálytársakban, akik mind jól ismerték és szerették a megölt fiút, milyen sebek szakadnának fel. Annak idején hónapokig tartott, míg lecsillapodta a kedélyek – árulta el egy idős férfi, akinek az unokája évfolyamtársa volt a gyilkosoknak és a megölt fiúnak is.

A tinédzser gyilkosok hiába készültek fel aprólékosan majd egy hónapon át a tettükre, hamar lebuktak, a rendőrség napokon belül elkapta őket. A bíróság végül 14 év börtönre ítélte őket azzal a feltétellel, hogy jó magaviselet esetén 10 év után szabadulhatnak.

A két fiú a börtönben leérettségizett. Probléma a magatartásukkal soha nem volt, fegyelmit egyszer sem kaptak, jutalmat azonban annál többet zsebeltek be.

– Dávid a konyhán dolgozik, Mihály pedig minden szabad percében szent képeket fest vagy bibliai vonatkozású könyveket olvas. Gyakorlatilag mindenkivel jóban vannak, soha senkivel nem volt összetűzésük. Év eleje óta nagyon készülnek a szabadulásukra, állandóan arról beszélnek, hogy mit csinálnak majd a kinti életükben – árulta el a Blikknek egy nemrégiben szabadult rab, aki évekig ugyanabban a börtönben raboskodott, ahol a két tini gyilkos.

Áldozatuk, Sz. József szülei a mai napig képtelenek feldolgozni, hogy imádott fiukat többé nem láthatják.

– Tíz évig küzdöttek, mire a fiuk megfogant, akit mindenkinél jobban óvtak és szerettek. Beleroppantak, amikor megtudták, hogy mi történt vele, és a gyászuk azóta is tart, nem akar szűnni. Csak árnyékai egykori önmaguknak, az egyetlen vigaszt az nyújtja, amikor kimennek a temetőbe Jocó sírjához. Félek, bárhogy is készülnek rá, szörnyen érinti majd őket, amikor a gyilkosok újra itt sétálnak közöttünk – mondta a család egyik ismerőse.

Több feltétel

A feltételes szabadlábra helyezésről – több szempontot is figyelembe véve – a nyomozási bíró dönt. Elolvassa a börtönben készült jellemzéseket, megnézi, hogy az elítélt hány jutalmat gyűjtött be az évek alatt. Egy személyes meghallgatás után pedig meghozza döntését.

 

forrás: blikk.hu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: