Gyilkossággal vádolják a tízéves kislányt, aki egy csecsemő halálát okozta

Felnőttként kell felelnie tettéért a lánykának. A vád: szándékos emberölés.

Noha még csak tíz múlt, mégis felnőttként kell a bíróság elé állnia annak a kislánynak, aki nevelőszülei – napközi otthonként is működő – házában egy hat hónapos baba halálát okozta.

A hatóságokat egy vérző fejű, eszméletlen csecsemőhöz riasztották október 30-án a wisconsini Tildenbe. A kisgyermeket azonnal kórházba szállították, ahol két napig küzdöttek az életéért, mindhiába. A baba olyan súlyos sérüléseket szenvedett, amikbe végül belehalt. Hamar kiderült: a történtekért egy tízéves kislány a felelős.

A kislány állítólag véletlenül leejtette a babát, aki beverte a fejét és sírva fakadt. A kislány erre pánikba esett, és hogy elhallgattassa, elkezdte lábbal taposni a fejét. Ez okozta a csecsemő halálát, és ez alapján lett végül szándékos emberölés a vád a rendkívül fiatal vádlott ellen – írja a KSPT híroldal.

A kislánynak hétfőn kellett először megjelennie a bíróságon. Fekete kapucnis pulóvert viselt, az őrök pedig bilincsben vezették elő.

Eddig sem a kiskorú vádlott, sem az áldozat nevét nem hozták nyilvánosságra.

A hatóságok a napközi otthon engedélyét is vizsgálják.

10 éves kortól már felnőttként ítélhetik el

Az Egyesült Államokban tagállamonként változik, miként kezelik a fiatalkorú bűnelkövetőket. Wisconsinban szándékos emberölés esetében a törvény engedélyezi, hogy a vádlottat – ha már van 10 éves – felnőttként állítsák a bíróság elé, és ítéljék el. Arizonában ezt már nyolc-, Marylandben, Massachusettsben és New York államban hét-, Észak-Karolinában hatéves kortól tehetik meg ugyanezt.

 

forrás: borsonline.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: