Időjárás – 2018. November 08., Csütörtök

Pár mondatban:

Csütörtök reggel is sokfelé ébredhetünk párás, ködös időre, helyenként tartósabban is megmaradhat a köd, ködszitálás is előfordulhat, majd napközben nyugaton felhős, máshol napos idő várható.
Csapadéktól nem kell tartanunk. Nem lesz jelentős a légmozgás. Hajnalban 0 és +8, napközben 14 és 19 fok között alakul a hőmérséklet.

Nem lesz front térségünkben.
36 órás előrejelzés:

Pénteken is többfelé párásan, ködösen indul a nap, majd napközben főként a nyugati és az északi tájakon szűrhetik fátyolfelhők a napsütést, de északkeleten tartósabban ködös tájak is lehetnek, máshol kevesebb felhő lesz felettünk, csapadék továbbra sem várható. Északnyugaton megélénkül a délkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 12-18 fok között alakul.

Szombaton a párás, ködös reggel után ismét sokfelé kisüt majd a nap, esni továbbra sem fog. Nyugaton, északnyugaton élénk, olykor erős lesz a déli-délkeleti szél. A legmelegebb órákban 12-19 fokot mérhetünk.

Vasárnap és a jövő hét elején is ködös reggelekre, sokfelé napos délutánokra számíthatunk, csapadék továbbra sem várható. Időnként élénk lehet a délies szél. Még mindig jóval átlag felett, 13 és 19 fok között alakulhatnak a maximumok.

Orvosmeteorológia:

Csütörtökön sem lesz front térségünkben. A melegebb idő miatt azonban a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében gyakori lehet a fejfájás, fáradékonyság, dekoncentráltság. A hűvös és nyirkos reggeli időszakban többfelé jelentkezhetnek ízületi panaszok, valamint nagy lesz a megfázásveszély. A napos tájakon élők közérzete, hangulata javulhat, ezért érdemes lesz hosszabb időt a szabadban tölteni. Növeljük a C-vitamin bevitelt, fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!

Közlekedésmeteorológia:

Csütörtökön is többfelé indul párásan, ködösen a reggel, mely helyenként csak nehezen oszlik fel, de néhol akár egész nap megmaradhat. A ködös tájakon jelentősen lecsökken a látástávolság, illetve a ködszitálás miatt nedvessé, csúszóssá váló útburkolaton megnő a féktáv. A naposabb tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Vezessünk fokozott figyelemmel! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: