Kővel dobálták a krokodilt, mert azt hitték, nem igazi

Egy kínai állatkert látogatói nem voltak biztosak benne, hogy a kifutóban látható krokodil igazi vagy sem, ezért az állatot kővel kezdték dobálni. A több mint egytonnás hüllő súlyos sérüléseket szenvedett.

A videón, amit a xiameni állatkert dolgozója készített, jól látható, hogy a krokodil fején és lábán vérző sebek vannak.

Az áldozat egy 37 éves bordás krokodil, aki a Xiao He névre hallgat, 1250 kilogramm súlyú és 5,8 méter hosszú. Ő a legnagyobb krokodil egész Ázsiában. A tragikus napon az állatkert látogatói Xiao He kifutójához érkeztek, ahol többen elkezdték megkérdőjelezni az állat valódiságát. Ekkor az egyikük kitalálta a megoldást: ha megdobálják kővel a krokodilt, valószínűleg megmozdul, így megbizonyosodhatnak benne, hogy élő. A dobálást végül megunták, később pedig komoly vérzésnek indult Xiao He feje.

– A krokodilunk már vérzett, amikor odaértünk az esetben nyomozni, ám később találtunk a közelben egy hatalmas követ. A kifutó vizét lecsapoltuk, majd megkezdtük Xiao He ápolását – számolt beZhang Xiang, a krokodil gondozója a Mirrornak, majd folytatta – Néhány turista köveket dobált rá, és bottal szurkálták. Mostantól sokkal többet teszünk majd azért, hogy megóvjuk az állatainkat, de azt gondolom, ezt a látogatóknál kellene elkezdeni.

Az ügyben a rendőrség is nyomozni kezdett, azonban rendkívül nehéz dolguk van, ugyanis az állatkert még csak próbaüzemben van, ezért egyelőre nem szereltek fel biztonsági kamerákat.

– Ha a vadonban lennének, vajon akkor is ugyanezt tették volna? – szólalt meg az ügyben a PETA.

 

forrás: borsonline.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: