Ezt a csecsemőt hagyták a kecskeméti kórháznál

Kecskemét — Egy egészséges kisfiút hagytak a Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti telephelyének főbejáratánál található csecsemőmentő inkubátorában – közölte Nagyné Szigeti Dóra, az intézmény szóvivője. A 3400 grammos, 53 centiméteres babát Gábornak nevezték el a kórházi dolgozók.

Az egészséges újszülöttet édesanyja rendezett állapotban hagyta az inkubátorban, ami úgy van kialakítva, hogy a kicsi súlyát érzékelve jelez a kórház portaszolgálatán. Az intézmény dolgozói ezt követően adnak néhány percet a szülőknek, hogy elbúcsúzhassanak gyermeküktől, s biztosítják anonimitásuk megőrzését. Ezután értesítik a gyámhatóságot, ahol döntenek az örökbefogadásról vagy az ideiglenes állami gondozásba vételről.

Az elkövetkező hetekben még jelentkezhet a feltehetően krízishelyzetbe került édesanya is – mondta Kelemen Edit osztályvezető, aki azt is elárulta: mivel az anya terhesgondozásáról semmilyen információ nem áll az orvosok rendelkezésére, számos vizsgálatot kell még elvégezniük, miközben a gyermek megkapja a kötelező védőoltásokat is.

Gábor volt egyébként a harmadik gyermek, akit az elmúlt több mint egy évtized alatt az inkubátorban hagytak. Hasonló eset először 2012 januárjában történt a kórház Iszáki úti telephelyén, ahol az alkalmazottak egy 1300 grammos újszülöttre kihűlve, életveszélyes állapotban találtak rá.

 

forrás: blikk.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: