Időjárás – 2018. November 09., Péntek

Pár mondatban:

Pénteken is többfelé ébredhetünk párás, ködös időre, mely néhol napközben is megmaradhat. Délután az Alpokalján lehet tartósabban felhős az ég, míg máshol legfeljebb fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Csapadék továbbra sem várható, de a reggeli órákban ködszitálás előfordulhat. Északnyugaton megélénkül a délkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 12-18 fok között alakul.
Nem lesz front térségünkben.

36 órás előrejelzés:

Szombaton az ország legnagyobb részén párás, ködös lesz a reggel. Napközben napos idő várható, melyet csak a több helyen megnövekvő fátyolfelhők zavarhatnak meg. Esni továbbra sem fog. Nyugaton, északnyugaton élénk, olykor erős lesz a déli-délkeleti szél. A legmelegebb órákban 12-18 fokot mérhetünk.

Vasárnap is ködös reggelre, sokfelé napos délutánra számíthatunk. A Dunántúlon élénk, néhol erős lökések kísérhetik a déli, délnyugati szelet. Délután 13 és 19 fok közötti maximumok ígérkeznek.

A jövő hét első napjaiban sem várható érdemi változás időjárásunkban. Hétfőn és kedden is marad a túlnyomóan napos, átlagosnál enyhébb, száraz idő. Szerdán lehűlés érkezhet, számottevő csapadékra azonban továbbra sincs kilátás.

Orvosmeteorológia:

Pénteken sem lesz front térségünkben. A melegre fokozottan érzékenyek körében továbbra is gyakori lehet a fejfájás, fáradékonyság, dekoncentráltság. A hűvös és nyirkos reggeli időszakban többfelé jelentkezhetnek ízületi panaszok, valamint nagy lesz a megfázásveszély. A napos tájakon élők közérzete, hangulata javulhat, ezért érdemes lesz hosszabb időt a szabadban tölteni. Növeljük a C-vitamin bevitelt, fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!

Közlekedésmeteorológia:

Pénteken is többfelé indul párásan, ködösen a reggel, mely helyenként csak nehezen oszlik fel, de északkeleten és az Alpokalján néhol akár egész nap megmaradhat. A ködös tájakon jelentősen lecsökken a látástávolság, illetve a ködszitálás miatt nedvessé, csúszóssá váló útburkolaton megnő a féktáv. A naposabb tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Vezessünk fokozott figyelemmel! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: