Időjárás – 2018. November 10., Szombat

Pár mondatban:

Szombaton a legtöbb helyen csak fátyolfelhők zavarhatják a napsütést, északkeleten és nyugaton ugyanakkor helyenként tartósabban megmaradhat a hajnalra képződő köd és alacsony szintű rétegfelhőzet.
Nyugaton, északnyugaton napközben megélénkül a déli-délkeleti szél. Hajnalban -1, +7, délután 13-18, a tartósan ködös, borongós tájakon 8-12 fok várható.

Marad a frontmentes idő.
36 órás előrejelzés:

Vasárnap is többfelé reggelre, napközben a legtöbb helyen napos időre számíthatunk, csak délután északon növekedhet meg erősebben a felhőzet. Esni továbbra sem fog. A Dunántúlon élénk, néhol erős lökések kísérhetik a déli, délnyugati szelet. Délután 12 és 20 fok közötti maximumok ígérkeznek.

Hétfőn is párás, ködös reggelre, napközben napsütéses, enyhe időre van kilátás vékony fátyolfelhőkkel, 14 és 20 fok közötti maximumokkal. A délies szél a Dunántúlon élénk, nyugaton erős lehet.

Kedden is marad a túlnyomóan napos, átlagosnál enyhébb, száraz idő. A délies szél helyenként megélénkülhet. A csúcshőmérséklet 13-19 fok között valószínű. Szerdán lehűlés érkezhet, feltámadó északnyugati széllel, kevés csapadékkal.

Közlekedésmeteorológia:

Szombaton is sokfelé indul párásan, ködösen a reggel, mely helyenként csak nehezen oszlik fel, sőt északkeleten és az Alpokalján néhol akár egész nap megmaradhat. A ködös tájakon jelentősen lecsökken a látástávolság, illetve a ködszitálás miatt nedvessé, csúszóssá váló útburkolaton megnő a féktáv. A naposabb tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Nyugaton, északnyugaton élénk déli-délkeleti szél csökkentheti kissé a menetstabilitást. Vezessünk fokozott figyelemmel! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológia:

Szombaton is frontmentes, a legtöbb helyen kellemes őszi időre van kilátás. Az átlagosnál melegebb idő miatt a melegre fokozottan érzékenyek körében továbbra is gyakori lehet a fejfájás, fáradékonyság, dekoncentráltság. Fokozódhatnak az emésztési panaszok is. A hideg és nyirkos reggeli időszakban többfelé jelentkezhetnek ízületi panaszok, valamint nagy lesz a megfázásveszély. A napos tájakon élők közérzete, hangulata javulhat, ezért érdemes lesz hosszabb időt a szabadban tölteni. Növeljük a C-vitamin bevitelt, fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: