Több mint félezerre nőtt a fogságban élő óriáspandák száma

Elérte az 548-at a világszerte fogságban élő óriáspandák száma – közölte a kínai erdészeti hatóság.

Csaknem száz százalékos a túlélési arány

Kínában idén 48 panda született, közülük 45 maradt életben, a bocsok túlélési aránya 93,75 százalékos volt a hatóság szerint, amely a Szecsuán tartomány székhelyén, Csengtuban folyó nemzetközi óriáspanda fajmegőrzési és tenyésztési konferencia alkalmából tette közzé adatait.

A kínai óriáspanda fajmegőrző- és kutatóközpontban 31 állat született, a csengtui óriáspanda-központban 11, és három a pekingi állatkertben.

Egészséges és stabil pandapopuláció alakult ki

“Egy egészséges, dinamikus és fenntartható pandapopuláció alakult ki az országban” – hangoztatta Li Csun-liang, az erdészeti hatóság helyettes vezetője.

Kína az óriáspandák megőrzésére 17 ország 22 állatkertjével folytat együttműködési programot, amelyben az intézmények 58 óriáspandája vesz részt.Az ázsiai országban folytatódik a fogságban született óriáspandák vadon engedése.

A 2003-ban megkezdett programban a vadon engedett állatok száma elfogja érni idén a tíz egyedet.

Jelentősen megnőtt a fogságban született pandák száma

A tenyésztési technológia fejlődésével

a fogságban született óriáspandák száma jelentősen megnőtt 1983 óta, akkor még csak Kínában hat óriáspandabocs született, 2017-re számuk elérte a 273-at.

Az óriáspandák számára létrehozott természetvédelmi területek száma 15-ről 67-re nőtt. Élőhelyük nagysága majdnem megkétszereződött, és elérte a 2,58 millió hektárt.

 

Forrás: origo.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: