Időjárás – 2018.November 11., Vasárnap

Pár mondatban:

Vasárnap a ködös, párás reggelt követően a legtöbb helyen napos időre számíthatunk, de északon, északnyugaton több felhő lehet az égen, viszont csapadék továbbra sem várható, legfeljebb hajnalban néhol ködszitálás fordulhat elő.
Nyugaton, északnyugaton élénk, néhol erős lökések kísérhetik a déli-délnyugati szelet. Reggel -1 és +7, délután 11 és 20 fok között alakul a hőmérséklet, északon, északkeleten lehet hűvösebb az idő.

Nem lesz front térségünkben.
36 órás előrejelzés:

Hétfőn is többfelé párás, ködös reggelre ébredhetünk, napközben viszont sokfelé napsütéses, enyhe időre van kilátás, de északon, északkeleten lehetnek tartósabban felhős területek. Csapadék továbbra sem várható. A délies szél a Dunántúlon élénk, nyugaton erős lehet. A legmagasabb hőmérséklet 12 és 20 fok között alakul, északon mérhetjük majd az alacsonyabb értékeket.

Kedden is párás, ködös reggelre, majd délután sokfelé naposabb időre számíthatunk csapadék nélkül, de néhol tartósabban párás körzetek is lehetnek. Napközben 11-19 fokot mérhetünk.

Szerdán északiasra fordul az áramlás, és hidegebb levegő érkezik térségünkbe, így a hét második felében már alacsonyabb lesz a hőmérséklet, valamint többfelé a hajnali fagyok is megjelennek. Jelentős csapadék viszont továbbra sem várható.

Orvosmeteorológia:

Vasárnap is frontmentes, sokfelé kellemes őszi időre van kilátás. Az átlagosnál melegebb idő miatt a melegre fokozottan érzékenyek körében továbbra is gyakori lehet a fejfájás, migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság. A hideg és nyirkos reggeli időszakban többfelé jelentkezhetnek ízületi panaszok, valamint nagy lesz a megfázásveszély. A napos tájakon élők közérzete, hangulata javulhat, ezért érdemes lesz hosszabb időt a szabadban tölteni. A szelesebb nyugati, északnyugati tájakon élők kissé feszültebbek, ingerültebbek lehetnek. Növeljük a C-vitamin bevitelt, fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!

Közlekedésmeteorológia:

Vasárnap is sokfelé indul párásan, ködösen a reggel, mely helyenként csak nehezen oszlik fel, sőt néhol akár egész nap megmaradhat. A ködös tájakon jelentősen lecsökken a látástávolság, illetve a ködszitálás miatt nedvessé, csúszóssá váló útburkolaton megnő a féktáv. A naposabb tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Nyugaton, északnyugaton az élénk, olykor erős déli-délnyugati szél csökkentheti jelentősebben a menetstabilitást. Vezessünk fokozott figyelemmel! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: