Advent Candles In Church - Three Purple And One Pink As A Catholic Symbol And Bokeh Lights

Advent – A történelmi egyházak együtt ünnepelnek Debrecenben

Együtt készülnek a karácsonyra a történelmi egyházak Debrecenben, ahol advent négy vasárnapján a Református Nagytemplom előtti téren a város karácsonyfája mellett közösen gyújtanak gyertyát – mondta el Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester hétfőn.

A karácsonyig tartó időszakban koncertekkel is várják az ünneplőket a Nagytemplomba. December 3-án Lajkó Félix, 10-én Kökény Attila ad elő karácsonyi dalokat, míg 17-én Wolf Kati koncertezik a Nagytemplomban.
Papp László hozzátette: mivel 2018 a Családok Éve, a város ennek szellemében hirdetett adományozási akciót az autista gyerekek megsegítésére. A polgármester arról is beszélt, hogy a debreceni cukrászat fennállásának 201. évfordulója alkalmából 201 méter hosszú kalácsot készítenek a cukrászok és megvendégelik a látogatókat.
Ruszin Romulusz dandártábornok, a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka közölte, hogy december 2-án a Kölcsey Központban a Helyőrségi Zenekar ad koncertet.
Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke arról számolt be, hogy december 23-án a közmédia a nagytemplomi istentiszteletet közvetíti Kárpát-medence szerte. A Kistemplomban pedig december 9-én Rákász Gergely tart orgonakoncertet, amelynek jelentőségét növeli, hogy a sokáig néma orgonát mostanra sikerült felújítani.
Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező ügyvezetője elmondta: minden adventi gyertyagyújtásra a Városházáról indulnak a résztvevők a főtérre. Nagy hangsúlyt fektetnek a családok együttlétére, ezért december 2-án, az első gyertyagyújtás napján a Kölcsey Központban lesz az Ezer család énekel a Családok Évében program debreceni helyszíne.

 

Forrás: mti.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: