Ezért jobb télen tetováltatni

Ma már alig akad fiatal, akinek ne lenne minimum egy, de akár több minta a testére festve. A tetoválás örök darab, így aztán nem mindegy, hogy készülünk rá, ahogyan az sem, mikor vágunk bele.

A tetoválók szerint ugyanúgy lehet varratni nyáron, mint télen, de azt jobb tudni, ha nyáron tör ránk a vágy, sokkal nagyobb az esélye a fertőzéseknek, és könnyen lehet, hogy a végeredmény se gyógyul olyan szépre, mint a hidegebb hónapokban. A tetoválás tulajdonképpen egy felületi seb, így fontos, hogy betartsuk a jó tanácsokat.

Télen nem izzad úgy a bőr, ezáltal nem viszket az amúgy is gyulladt terület, így kisebb az esélye a festék kilökődésének. Az sem elhanyagolható szempont, hogy ha véletlenül át kellene ütni a már elkészült mintát, még az is belefér a nyári időszak előtt. Azzal viszont érdemes számolni, hogy az influenzás időszakban, ha véletlen belázasodnánk az előre lefoglalt időpontunk előtt, akkor a varrást sajnos el kell halasztani.

Mivel az első napokban nem érheti napfény a mintát, eleve szerencsésebb az őszi-téli időszakot választani, ráadásul azt is ajánlatos ilyenkor elkerülni, hogy a bőr nagyon felmelegedjen. Köztudott, hogy a friss mintával nem szabad vízbe menni, és áztatni sem érdemes a felületet. De most őszintén: ki az, aki kibírja a kánikulát egy balatoni vagy épp velencei-tavi csobbanás nélkül?

Ráadásul kevésbé fertőződik el a minta, ha nem egy fesztiválon, hirtelen felindulásból varratunk, aztán egész nap (vagy egész héten) “porban áztatjuk”…

Ha pedig kedvet kapott volna bárki a tervezettnél hamarabb felvarratni magára egy ultramenő mintát, annak különösen érdemes ellátogatni a Tetoválók Éjszakájára, ami az ország legnagyobb tetováló rendezvénye.

December 8-án a Dürer Kertben gyűlik össze a szakma színe-java, az idei rendezvény témája pedig kissé 18+-os lesz, a páros tetoválásokra és az erotikus, szerelmes mintákra helyezik a hangsúlyt, de a szervezők emellett számos szexi betétprogrammal is készülnek.

 

Forrás: borsonline.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: