Adventi gyertyagyújtásra és fényvillamosozásra várják a debrecenieket

December 2-án, vasárnap meggyújtják az első adventi gyertyát Debrecen belvárosában. Beindul a fényvillamos is.

A vasárnapi program:

Papp László polgármester köszöntője után a városi díszkivilágítás fényében hangzik el Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyés püspök, Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek–metropolita és Derencsényi István református lelkészi főjegyző adventi üzenete, majd meggyújtják az első gyertyát.

10 óra: Kistemplom. Pásztoradvent. Debrecenben idén is pásztortűzről gyújtják meg az első adventi gyertyát

15 óra: Nagytemplom. A Debreceni Református Kollégium Általános Iskolájának adventi istentisztelete

16 óra: Régi Városháza – Kossuth tér. Pásztoradvent hortobágyi és Hortobágy „mellyéki” pásztorokkal

16.45 A pásztortűz lángját a pásztorokkal együtt az énekes hagyományőrzők és a történelmi egyházi felekezetek képviselői viszik a Kossuth térre

17 óra: Kossuth tér. Ünnepi gólyalábas térjáték. Az ORT-IKI Báb- és Utcaszínház, a Csokonai Színház, a Kuckó Művésztanya, a Debreceni Népi Együttes és az Ady Endre Gimnázium diákjainak közreműködésével, vendég: Piros Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész.

18 óra: Református Nagytemplom. Adventi találkozások. Antonio Vivaldi: Glória. Közreműködik a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar vonószenekara és a Canticum Novum Kamarakórus (Török Ágnes karigazgató), vezényel Bolyki Zoltán, szólót énekel Hruby Edit és Francesca Provvisionato

Indul az élőzenés fényvillamos

A DKV Zrt. idén is elindítja adventi fényvillamosait, amelyek 2018. december 2-án, vasárnap közvetlenül a városi fények felkapcsolásával együtt kapnak ünnepi külsőt.

A tavalyi év nagy sikerére tekintettel az adventi villamosokon egy-egy kör erejéig vasárnaponként élőzenés műsorokat láthatnak az utasok, melyet a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának hallgatói adnak elő.

2018. december 2-án, vasárnap először a 2-es villamoson ütősök közreműködésével csendülnek fel ünnepi ritmusok a fényvillamoson.
A villamos 17 óra 15 perc körül indul a Kossuth tér megállóhelyről és a Doberdó utca érintésével a Nagyállomásig közlekedik.

Ezt követően pedig a Nagyállomásról 18 óra 16 perckor indul el az 1-es vonalon az Adventi villamos, melyen saxofonosok varázsolnak ünnepi hangulatot.

Az adventi villamosok menetrend szerint közlekednek, így azok csak érvényes jeggyel vagy bérlettel vehetők igénybe.

 

forrás: debreceninap.hu

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: