Beláthatatlan következményekre figyelmeztet a rendőrség

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság prevenciós kisfilmmel hívja fel a figyelmet arra, hogy milyen beláthatatlan következményei lehetnek egy pillanatnyi figyelmetlenségnek.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bemutatta saját készítésű baleset-megelőzési kisfilmjét, amely a mobiltelefon vezetés közbeni használatának veszélyeire hívja fel a figyelmet.

Az eseményen részt vett Varga Péter dandártábornok, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Kaposvári Károly alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője, továbbá Závodszky Noémi és Tűzkő Sándor színművészek, a videó szereplői is.

Az autóvezetés már önmagában is egy rendkívüli koncentrációt igénylő tevékenység, amely mellett komoly veszélyforrásként jelentkezik a közlekedés közbeni mobilhasználat. A telefonálók reakcióideje jelentősen hosszabb lehet, a figyelmük pedig vitathatatlanul megoszlik, sőt esetenként teljesen elvonódik.

A KRESZ rendelkezései alapján a kézben tartott mobiltelefon használata sem a gépjárművezetők, sem a kerékpárosok számára nem megengedett, ennek ellenére gyakran tapasztalható szabálytalanság nemcsak a fiatalok körében, hanem valamennyi korosztálynál.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is kéri a gépkocsivezetőket, hogy tartsák be az előírásokat, ne sodorják veszélybe magukat és a közlekedés többi résztvevőjét!

 

Forrás: infostart.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: