Barth-szimpóziumot rendeznek Debrecenben

Barth Károly teológiájának hatása és jelentősége ma címmel tudományos szimpóziumot rendeznek Karl Barth halálának 50 éves évfordulója alkalmából december 11-én, a Debreceni Református Kollégium Kistanácstermében. 

2018. december 10-én lesz 50 éve, hogy elhunyt a XX. század egyik legmaghatározóbb református teológusa, a svájci származású Karl Barth. Barth tudományos munkássága és személye a magyar református teológia és egyházi élet számára is meghatározó erővel bírt és jelentős tájékozódási pontot jelentett az elmúlt évszázad során. Munkásságának és életművének hatása, valamint ennek értékelése nemzetközi szinten is jelentős tudományos erőket és központokat mozgat meg.

A MTA DAB Vallástudományi Munkabizottsága, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Karl Barth-Kutatóintézete és a MRE Doktorok Kollégiuma Rendszeres Teológiai Szekciója várja az érdeklődőket a „Válság és kegyelem – Barth Károly teológiájának hatása és jelentősége ma című Tudományos Szimpóziumra, amely Karl Barth halálának 50 éves évfordulója alkalmából december 11-én, kedden a Debreceni Református Kollégium Kistanácstermében 8 órakor kezdődik.

 

Forrás: hajdupress.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: