Plogging? Olyat még nem ettem…

Ha nagyon egyszerűen akarunk fogalmazni, akkor a plogging egy nagyon jól marketingelt szemétszedés.

Alapjáraton senki nem akar az erdőben rohangálva más szemete után lehajolni. Nem bizalomgerjesztő, fertőzésveszélyes, és van benne valami megalázó érzés…vagy mégsem?

A Svédországból indult plogging egy egészen elképesztő mértékű új fitnesz ágazattá nőtte ki magát alig két év alatt, mint a „legnemesebb testmozgás”- amelynek lényege, hogy kocogás közben összeszedjük a szemetet- ezzel pedig nem csak magunkkal, hanem a környezetünkkel is jót teszünk. Persze, mindezt védőfelszerelésben (gumikesztyű, szemeteszsák) teszi az ember.

Egyénileg is végezhető tevékenység, de természetesen közösen is végezhető. Mi a CSR Debrecennel az utóbbi módszert preferáljuk, hiszen szeretünk közösségeket építeni.

Az első debreceni plogging ősszel volt Debrecenben, ahol a Spartan Race Training Group Debrecen tagjaival, ezen az alkalmon egy bő óra alatt 10 zsák szenét gyűlt össze a Nagyerdő területén. Ez egyrészt szomorú, másrészről viszont megmutatta, hogy indokolt egy nagyobb közönséget mozgató Plogging esemény a cívis városban.

Ezért megszerveztük az I. Debreceni Plogging Versenyt- stílszerűen a Föld NApján- amely minden debreceninek lehetőséget nyújt, hogy tegyen egy kicsit a Nagyerdőért. Várunk mindenkit szeretettel!

 

forrás: csrdebrecen.blog.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: