Meghosszabbíthatjuk az életünket egy pohár borral

Újabb tanulmány igazolta a népi bölcsességet, miszerint az alkohol kis mértékben orvosság, nagy mértékben méreg. Jó hír a borkedvelőknek, hogy aki minden este iszik egy pohárral, akár két évvel is meghosszabbíthatja életét.

A bor szívbarát hatása régóta ismert. Egy kutatás során szívelégtelenségben szenvedők alkoholfogyasztási szokásait vizsgálták; arra a megfigyelésre jutottak, hogy azok, akik esténként egy pohár jó minőségű bort fogyasztottak, két évvel élték túl absztinens társaikat.

A szívelégtelenség egy súlyos, veszélyes állapot, melynek során a szív valami miatt nem tudja maximálisan ellátni feladatát. Korábban az orvosok általában szesztilalmat rendeltek el az ezzel a betegséggel diagnosztizáltaknál, de persze volt, aki erre fittyet hányt – nekik köszönhetjük ezt a felfedezést.

– A pácienseim, akiket szívelégtelenséggel diagnosztizálok, mindig megkérdeznek, abba kell-e hagyniuk az alkoholfogyasztást, mert a napi rutin része, hogy isznak este egy pohár bort. Mostanáig nem volt számukra jó válaszom. Tudjuk ugyanis, hogy a sok italozás szívelégtelenséget is okozhat. Viszont azt is tudjuk, hogy azok, akik mértékkel isznak, védettebbek a szívbetegségek ellen, mint azok, akik egyáltalán nem isznak – mondta David Brown, a Washingtoni Egyetem professzora.

Az összegyűjtött adatok szerint a legjobb, ha heti 10 pohár bort fogyasztanak el a szívelégtelenségben szenvedők.

 

forrás: blikk.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: