6 film a hétvégére

Stressz levezetés indul.

Egy kemény munkanap vagy egy stresszes hét után végre hazaesel. Motoszkál a fejedben, hogy jó lenne megnézni egy filmet, de ahhoz is alig van erőd, hogy a kanapéig elvánszorogj; pláne, hogy kitaláld, melyik filmet válaszd! Ismerős helyzet? Hogy megkönnyítsük a döntést, és segítsünk megnyugodni a hajtós időszak után, hat könnyű, szórakoztató filmet ajánlunk!

Római vakáció

Sok film mutat be igazi tündérmeséket, de közülük az egyik legaranyosabb a Római vakáció: az álruhás hercegnő és a sztorira éhes újságíró kalandja egyszerre szól a szabadságvágyról, az őszinteségről és a tisztességről, miközben felér egy római nyaralással is.

A habkönnyű, mégsem teljesen rózsaszín vígjátékot a mindig csodálatos Audrey Hepburn és a mindig sármos Gregory Peck teszi feledhetetlenné.

Ha egy békebeli cukiságbombára vágysz, nincs ennél jobb választás!

Scott Pilgrim a világ ellen

Ha szereted a képregényeket, és nem ijeszt meg a furcsa humor, ezt a filmet imádni fogod!

A Scott Pilgrim voltaképpen egy nagyon egyszerű szerelmi történetet turbóz fel hihetetlen kalandokkal: fiatal főhősünknek szó szerint meg kell küzdenie kiszemeltje exeivel ahhoz, hogy megkapja a lányt.

A videojátékokba illő párbajokat pörgős rockzene kíséri, a főszereplők pedig szerethető különcök, akik egy olyan világba repítenek, ahol bármi lehetséges… más nem is kell ahhoz, hogy két órára kiszakadj a valóságból.

Julie & Julia

Két eltérő női sors és egy közös szenvedély, a főzés. A Julie & Julia mégsem elégszik meg annyival, hogy finom fogásokkal kápráztasson el: ennél sokkal fontosabb azamerikai háztartásokat megreformáló, tűzrőlpattant Julia Child és kései rajongója, a szürke életét főzéssel feldobó Julie Powell életének párhuzamba állítása.

Bár mindkét történetszál nagyon aranyos, ha te is inkább Julia rajongója vagy, van egy jó hírünk: a film rajongói változatából kivágták az összes Julie-s jelenetet, így kizárólag a szakácskönyv írójának francia kalandjai követik egymást!

Csupasz pisztoly

Ha nagyon nagy a baj, és valami totálisan bárgyú filmre vágysz, minden idők egyik legviccesebb paródiafilmje a megoldás!

A Csupasz pisztoly jelenetei olyannyira tömve vannak a filmes (elsősorbanzsarufilmes) utalásokkal, hogy akárhányszor nézed meg, Drebin hadnagy kalandjaiban mindig felfedezhetsz valami olyan apróságot, ami addig elkerülte a figyelmed.

A poénok pedig mindannyiszor ugyanolyan viccesek – ráadásul a műfaj hasonló darabjaihoz képest a jóízlés határait is ritkábban lépik át.

Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt

Mielőtt Matthew McConaughey igazán nagy sztárrá vált volna, leggyakrabban olyan filmekben játszott, ahol elég volt jól kinéznie. Probléma lenne? A Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt láttán nem érezzük annak!

Ki az erősebb: a férfi vagy a nő? Mi a fontosabb: egy fogadás vagy a boldogságod? Meddig játszhatod meg magad egy kapcsolatban?

Erről és nem többről szól ez a könnyed, de szellemes vígjáték, amit bármikor jó újranézni.

Ocean’s Eleven

Az Ocean’s Eleven egy kicsitagyasabb film, mégsem igényel megfeszített figyelmet, hiszen a végére pontosan összeáll a kép, addig pedig remekül szórakozunk.

Ilyen egy igazi feelgood mozi: a ravaszul kitervelt kaszinórablásban csupa vagány és jó fej figura vesz részt, mindenki elnyeri a méltó büntetését vagy jutalmát, ráadásul mindez Las Vegas csillogó díszletei között

Az all-star színészgárda George Clooney-tól Brad Pittig pedig csak hab a tortán!

Forrás: https://www.bien.hu

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: