A tervek szerint öt héten belül befejezik a Csengő utcai útkorszerűsítést

Debrecen – Várhatóan december közepén már egy új aszfaltút köti össze a Hajnal utcát és a Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumot.

Néhány nap alatt eltüntették a munkagépek a régi, hepehupás utat a Csengő utcában. A helyén már nagyrészt elkészült az új útalap. Itt hamarosan aszfaltút lesz, amit már nagyon várnak a Sóház városrészben élők.

Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési programjának részeként idén eddig hat utcát korszerűsítettek. A Laktanya utcán néhány hete indult az útfelújítás, és már a Csengő utcán is javában dolgoznak.

– 31 millió forint értékben a városi költségvetésből megújítjuk a utcát. 177 méternyi aszfaltburkolatot fog kapni teljes hosszában – mondta el Széles Diána alpolgármester.
A Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumhoz vezető útszakaszt sok autós szülő használja reggel és délután. Ők most nem tudják a megszokott útvonalon iskolába vinni a gyerekeiket, mivel a Csengő utca egy részét az útépítés miatt átmenetileg lezárták.

A Csengő utca korszerűsítését várhatóan december közepéig fejezik be. Addig forgalomkorlátozásra kell számítaniuk az erre közlekedőknek.

forrás: uft.hu

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: