Alig szabadult ki a börtönből, máris lopni ment egy magyar férfi

Alig hagyta el a börtönt, már indult is újra lopni egy 35 éves férfi.

Az ügyészség közleménye szerint a férfi korábbi börtönbüntetéséből 2018 augusztusában szabadult, ám alig telt egy hónap, amikor egy nyitva hagyott autóból ellopott egy pénztárcát. Ezután egy kaposvári pékségbe ment be, ahol nemcsak a kasszából lopta el a bevételt, de friss péksüteményeket is magával vitt, illetve a pékek öltözőszekrényéből is próbált pénzt elhozni.

A vádlott ezután újra egy autóból lopott el pénztárcát, mobiltelefont és nyomtatót, majd egy kaposvári idősek otthonából próbálta meg az egyik lakó értékeit elvinni. Az idős sértett azonban tetten érte, mire a vádlott – az asszonyt fellökve – elmenekült a helyszínről.

A vádlottat végül akkor fogták el a rendőrök, amikor az egyik kaposvári temetőben egy sírt gondozó család autójából lopott pénztárcát.

A letartóztatásban lévő, különös és többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben az ügyészség fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy ha az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, illetve lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a bíróság a szabadságvesztés tartamát 4 év 6 hónap időtartamban állapítsa meg.

 

forrás: blikk.hu

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: