Anyja sem tudja, hogyan halt meg Szabika

A kórházban vesztette életét az a két és fél éves kiskunmajsai kisfiú, aki múlt szerdán játék közben eshetett bele a családi házuk udvarán lévő kerti tóba. Édesanyja ugyan pillanatok alatt kihúzta és kórházba szállították, de egy rejtélyes komplikáció lépett fel.

– Nem kellett újraéleszteni, egy kicsit megpaskoltam a hátát és magához tért. A mentőautóban is végig magánál volt – kezdi a Borsnak keserűen a kisfiú édesanyja.

– A kórházban a doktornő kiküldte a hozzátartozókat, kivette az ölemből a picit és erélyesen rászólt, hogy maradjon csöndben. Eleinte a folyosóról hallottam, hogy kiabál utánam, aztán már csak a rohanó orvosokra és nővérekre lettem figyelmes – emlékezett vissza a megtört szülő.

A kis Szabolcs végül jobban lett és úgy döntöttek, hogy a kiskunhalasi kórházból átszállítják Szegedre. Már a mentő is megérkezett, hordágyra is tették, amikor valami baj történt. Az édesanya sokáig nem is tudott semmiről.

– Csak a végén jött oda hozzám a doktornő, hogy közölje a legrosszabb hírt. Arról viszont semmit nem mondtak, hogy mi történt, miért halt meg a kisfiam. Annyit kérdeztek, bemennék-e hozzá. Természetesen elbúcsúztam tőle – sírja el magát az anyuka, aki szeretné tudni, mi okozta kisfia halálát.

– A helyszínre esetkocsit riasztottunk. A kisfiút helyszíni ellátás után oxigén adása mellett viszonylag stabil állapotban szállították kórházba. A körülmények tisztázása a szakértők feladata – közölte a Borssal Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja a haláleset körülményeit. Kerestük a kiskunhalasi kórházat, de lapzártánkig nem kaptunk választ a kérdéseinkre.

 

(borsonline.hu)

 

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: